Google Nederland: "We werken eraan om routines naar meer landen te brengen"

Google Nederland: "We werken eraan om routines naar meer landen te brengen"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Routines in Nederland

De Engelstalige Google Assistent beschikt sinds 2018 over een zeer handige functie genaamd 'Routines'. Een routine is een set van acties die elkaar opvolgen naar aanleiding van een stemopdracht. Zeg je bijvoorbeeld 'Ok Google, Good morning', dan zal het slimme hulpje een aantal zaken voor jou doen zoals het nieuws afspelen, de lichten aandoen, de verwarming hoger zetten enzovoorts.

Helaas zijn deze handige Routines nog steeds niet in Nederland beschikbaar ook al leek het er eind vorig jaar toch eventjes op dat dat wel het geval was. Momenteel staat er nog altijd 'Mijn dag' op de plek in de Google Assistent waar Routines horen te staan. De enige plek waar Routines wel in het Nederlands kan vinden is in de Google Klok-app.

Nederlandse Routines

Routines in Nederland

Rian Westdorp en Rachid Finge laten in een nieuwe Vraag het Google-video weten dat veel Nederlanders benieuwd zijn naar de komst van Routines in het Nederlands. Finge geeft in de video het volgende antwoord: "Het antwoord is ook een beetje een routine. We werken er nog steeds aan om Routines naar meer landen te brengen. Dus naar meer talen die de Google Assistent ook spreekt."

Volgens Finge is het zeker voor Nederland belangrijk dat Routines beschikbaar komen omdat Nederlanders bovenmatig veel smarthome-producten in huis hebben staan. De Google Assistent wordt hier volgens Finge voor ingezet om taken uit te voeren zoals de lampen aan te doen of de thermostaat een graadje lager te zetten.

In 2018 vroegen we jullie in een AW Poll welke smarthome-producten jullie gebruiken en uit deze poll bleek dat de Chromecast het populairst is in het Nederlandse huishouden. Slimme verlichting en slimme schakelaars stonden destijds op de tweede en derde plek. We zijn benieuwd of jullie nu in 2020 meer smarthome-apparaten gebruiken. Vanavond kun je in onze nieuwe AW Poll hierover stemmen!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk