Google introduceert Fast Pair, snel en zorgeloos Bluetooth-apparaten verbinden

Google introduceert Fast Pair, snel en zorgeloos Bluetooth-apparaten verbinden

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Pairing... pairing

Het is altijd even een gedoe. Je hebt een nieuwe Bluetooth-headset die je aan je smartphone moet verbinden. Je begint met de headset in Pairing Mode te zetten en dat is altijd even zoeken. Daarna moet je het Bluetooth-menu van de smartphone in duiken om de headset weer te zoeken, waar je niet moet vergeten dat je het zoeken/ontdekken moet activeren.

Gelukkig heeft Google hier iets op gevonden. Met Fast Pair kunnen we sneller verbinden zodat we waardevolle tijd kunnen besparen. Tijd die we met onze familie of vrienden kunnen doorbrengen.

Fast Pair

Google heeft op het ontwikkelaars-blog Fast Pair aangekondigd. Met Fast Pair kun je Bluetooth-apparaten verbinden met je Androidsmartphone, maar dan met minder handelingen.

Deze nieuwe dienst kan gebruikt worden op alle toestellen met Android 6.0 Marshmallow of hoger en de laatste versie van Google Play Services (11.7). De headsets waarmee je dit nu al kunt proberen zijn de Google Pixel Buds of de Libratone's Q Adapt On-Ear. Binnenkort wordt daar de Plantronics Voyager 8200 series wireless-headsets nog aan toegevoegd.

Bekijk hier het gif'je voor de werking van Fast pair

Hoe werkt Fast Pair?

Fast Pair is veilig en snel. Het gebruikt BLE, Bluetooth Low Energy, voor het ontdekken van het Bluetoothapparaat en de de klassieke Bluetooth voor het verbinden.

> Zet het Bluetoothdevice in 'pairing mode'

> Android speurt de omgeving af voor BLE in combinatie met het Fast Pair-pakket

> Dat Fast Pair-pakket wordt naar de servers van Google gestuurd. Deze sturen op hun beurt weer de gegevens terug voor het pairen en eventueel de applicatie die erbij hoort.

> De gebruiker ziet op zijn Android-toestel een notificatie met de naam van het product en wordt gevraagd om te pairen met een druk op de knop

> Daarna gebruikt Android de klassieke Bluetooth-pairing om de verbinding te maken.

Om Fast Pair te gebruiken moet de fabrikant wel wat sleutelen aan het protocol op zijn product. Wanneer ze dat willen, en dat willen ze, moeten ze hier contact opnemen met Google.

Bron: Google Developers Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk