Google Duo webversie: zo (video)bel je via je computer

Google Duo webversie: zo (video)bel je via je computer

Google Duo webversie

Google Duo is samen met Google Allo gelanceerd en trekt tevens aan het langste eind. Google Allo wordt namelijk volgende maand beëindigd en de ontwikkelaars van het Duo-team binnen Google werken ondertussen gewoon door aan de video-bel-app. Nu is webversie van Google Duo gelanceerd. Met deze webversie kun je dus Duo gebruiken op je pc of laptop.

Om deze webversie te gebruiken, hoef je geen QR-code te scannen met je telefoon. We leggen hieronder uit hoe je Duo op je pc instelt.

Stappenplan

> Open Duo op je desktop via deze link

> Log in op je Google-account

> Wacht totdat Duo je contactpersonen heeft gesynchroniseerd

> Geef Duo vervolgens toestemming om je meldingen te sturen

> Geef Duo vervolgens toestemming om je webcam en microfoon te gebruiken

> Bellen maar

Screenshot van Google Duo webversie

Na het synchroniseren van de contactpersonen kun je een persoon aanklikken. Net als de KnockKnock-functie in de Android-app zie je ook in de webversie eerst een preview zodat je je haar nog even kunt checken voordat je op de groene knop drukt. Je kiest in de preview meteen voor de portretmodus op of een grotere weergave en daarna klik je op 'Audiogesprek' of 'Videogesprek'.

Screenshot van Google Duo webversie

Google Duo

Er zijn inmiddels al meerdere updates uitgekomen waaronder de ondersteuning voor Android-tablets en iPads en even later ook voor Chromebooks. OnePlus gaat de videobeldienst van Google zelfs in hun OxygenOS-software verwerken en binnenkort kunnen misschien wel een videoboodschappen versturen met wat tekeningen, groepsgesprekken voeren videobellen in slecht verlichte omstandigheden. Er wordt dus actief gesleuteld aan Google Duo. Gebruik jij Duo veel? Laat het hieronder weten.

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit
De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties