Googles Game Dashboard komt ook naar bepaalde Android 13-telefoons

Googles Game Dashboard komt ook naar bepaalde Android 13-telefoons

Het Game Dashboard in Android 12 is exclusief voor Pixel-telefoons, maar daar komt verandering in. Bepaalde telefoons met Android 13 kunnen de optie binnenkort ook verwachten.

Game Dashboard komt naar meer Android 13-telefoons

In een nieuwe update van Google System Updates is een stukje tekst te vinden die bevestigt dat het Game Dashboard naar meer telefoons komt: “Met Game Dashboard kun je kiezen voor een langere batterijduur of betere prestaties, oproepen en meldingen blokkeren tijdens het spelen, toegang krijgen tot Play Games-prestaties en meer. Beschikbaar op bepaalde apparaten met Android.” Android Police ontdekte dit en meldt dat de Pixel-exclusive ook naar andere telefoons komt, al is niet bekend om welke telefoons het gaat.

Het Game Dashboard zal hoogstwaarschijnlijk naar de Google Pixel 6a komen zodra deze de Android 13-update krijgt. De telefoon ligt sinds kort in de winkels en de officiële lancering van Android 13 verwachten we deze maand. Helaas is niet duidelijk of het Game Dashboard ook naar niet-Pixel-telefoons met Android 13 komt. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal dat voor de meeste smartphones geen problemen opleveren. Veel fabrikanten voorzien hun telefoons al van een aangepaste gamemodus waarmee je toegang krijgt tot een reeks tools die van pas komen bij het gamen.

Wat is het Game Dashboard?

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro hebben een Game Dashboard waarmee je snel schermopnames en screenshots kan maken tijden het gamen. Je kan ook de framerate tijdens het gamen volgen, storende meldingen blokkeren of je gameplay streamen op YouTube. Standaard staat de functie uit op de telefoons, maar zodra je ze aanzet zie je in elke game een icoontje die je naar het Game Dashboard leidt. Heb je een Google Pixel 6 of Pixel 6 Pro en wil je het Game Dashboard activeren? Hoe dat werkt, leggen we hier uit.

Ben je nieuwsgierig wat je nog meer kunt verwachten van Android 13? Lees dan het artikel ‘Dit zijn de vijf belangrijkste nieuwe functies van Android 13’ en die over ‘Nog meer handige kleine features voor Android 13’.

  • Een heel eigen design
  • Maakt geweldige foto's
  • Slimme software dankzij Tensor
  • Krachtige stereospeakers
  • Mooi scherm
Lees meer over:
Android 13

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties