Samsung 2025? Maak nu kans op een Music Frame t.w.v. €449!

Fitbit Labs: meer kennis over je gezondheid en klachten

Marloes Urff
Marloes Urff
27 maart 2024, 11:05
2 min leestijd
Fitbit Labs: meer kennis over je gezondheid en klachten

Lees verder na de advertentie.

Tijdens The Checkup 2024 onthulde Google meer over Fitbit Labs. Met dit programma komen experimentele functies, aangestuurd door kunstmatige intelligentie. Zo wil Google je helpen om je eigen gezondheidsdata beter te begrijpen.

Fitbit Labs biedt kennis door middel van AI

Fitbit-Premium gebruikers kunnen straks AI-functies van Fitbit Labs testen en voorzien van feedback. Zo is er een chatbot aan wie je vragen kunt stellen over je gezondheid en Fitbit-data. Dit moet volgens Google op een ”natuurlijke en spraakzame wijze gaan”. 

Het doel hiervan is om gerichte acties en begeleiding te kunnen bieden. Ook moeten er grafieken en statistieken bij zitten die je helpen om je eigen informatie beter te begrijpen. Zo kan je mogelijk begrijpen waarom bepaalde data niet meegenomen wordt, of iets hoger uitschiet dan het gemiddelde van andere gebruikers is. 

Google geeft zelf als voorbeeld dat de chatbot kan helpen met het begrijpelijk maken van je slaappatronen en slaapkwaliteit. Vervolgens kan deze aanbevelingen doen hoe je bijvoorbeeld hier je sportactiviteiten op kan aanpassen. 

Gemini-modellen

De functie, samen met een aantal andere, wordt aangestuurd door een nieuw ‘Persoonlijke Gezondheid Large Language Model’ van Fitbit en Google Research. Deze is gebaseerd op Gemini-modellen en nauwkeurig in elkaar gezet om ”gezondheidsignalen vanuit verschillende onderzoeken te verfijnen”.  Fitbit Labs is volgens

Google later dit jaar beschikbaar. Wel is het volgens de techgigant voor een beperkt aantal Android-gebruikers die via de app in het Fitbit Labs-programma zitten toegankelijk. 

Migraine, pijn en meer

Google Zoeken voegt in de tussentijd meer visuele informatie toe over aandoeningen, pijn en vergelijkbare gezondheidsklachten. Dit is voornamelijk voor de mobiele versies van toepassing. De techgigant hoopt zo afbeeldingen en grafische ondersteuning toe te kunnen voegen van betrouwbare bronnen.

Denk bijvoorbeeld aan het kunnen signaleren van een migraine-aanval of een huidaandoening. Door een goed, visueel overzicht te bieden, kan Google je beter helpen met het zoeken naar de klacht die je hebt.

Vorig jaar voegde Google Lens al de optie toe om huidaandoeningen te kunnen vastleggen. Deze optie is nu in zo’n 150 landen beschikbaar. Ook werkt YouTube samen met Google aan Aloud AI, een ondertitelingstool die medische inhoud van video’s kan vertalen.

Zou jij gebruikmaken van kunstmatige intelligentie om je gezondheid te kunnen checken? Of ben je niet zo bezig met je gezondheidsinformatie bijhouden? Laat het weten in de reacties!

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!