Fairphone 2: duurzame smartphone van Nederlandse makelij

Fairphone 2: duurzame smartphone van Nederlandse makelij

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Fairphone 2

De Fairphone 2 bevat een Snapdragon 801-chipset, 2 GB werkgeheugen en ook is er 32 GB uitbreidbaar geheugen in het toestel te vinden. Het scherm is een full HD-paneel met een diagonaal van 4,95 inch, de accu heeft een capaciteit van 2420 mAh en WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en LTE zijn ook aanwezig. Foto's worden geschoten met een 8 megapixel-camera, er zijn twee SIMkaartslots aanwezig en het toestel komt met Android 5.1 op de markt, waarbij de schil die Fairphone er overheen heeft gelegd zeer gering is.Fairphone is opgericht met het doel om smartphones te ontwikkelen waarvan de onderdelen eerlijk en duurzaam zijn geproduceerd. Zo worden leveranciers ertoe aangezet om grondstoffen te winnen uit mijnen in conflictvrije gebieden en wordt er getraceerd waar bepaalde metalen zoals koper en tin dat in de Fairphones wordt gebruikt, vandaan komen. Het bedrijf zet zich ook in voor betere werkomstandigheden in fabrieken.

Beschikbaarheid

De Fairphone kost € 525 en later in de zomer worden de eerste toestellen uitgeleverd. Deze hoge prijs komt volgens Fairphone zelf niet door de meerprijs van de juiste producten, maar meer omdat er relatief kleine aantallen componenten worden besteld, waardoor er niet zoveel korting bedongen kan worden als de grotere spelers in de industrie.

Bron: Fairphone via Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk