Dell geeft Android per direct op, ziet meer in 2-in-1's met Windows

Dell geeft Android per direct op, ziet meer in 2-in-1's met Windows

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Vaarwel, Android-tablets van Dell

En die oververzadigde markt heeft nog eens last van een krimpende vraag, zegt Dell. Het bedrijf ziet daarom geen heil meer in zijn Android-tablets en gaat zich focussen op 2-in-1-machines die op Windows draaien. Volgens Dell bieden die convertibles de kracht van een laptop en zijn ze indien gewenst ook als tablet te gebruiken. Tablets daarentegen zouden de flexibiliteit en mogelijkheid missen om creatieve gedachten productief in tastbare resultaten om te zetten, en nauwelijks interessant zijn voor het bedrijfsleven. En juist daar moet Dell het vooral van hebben.

[readmore article="180023"]

De fabrikant geeft aan dat de Android-lijn wordt stopgezet en er geen nieuwe modellen verschijnen. Verwacht dus geen opvolgers voor de Venue 7000 7 en 8 uit 2014 of de 10 - dat in 2015 uitkwam en het laatste apparaat blijkt. Jammer, want de tablets vielen op door hun dunne behuizingen met goede hardware en kale Android 5.0-versie. En daar blijft het bij: de software-ondersteuning voor bestaande modellen wordt ook gestaakt. Bovengenoemde modellen krijgen dus geen update naar een nieuwere Android-versie en dat is vooral zuur nieuws voor eigenaren van de Venue 7000 10. De tablet - die niet in de Benelux op de markt is gekomen - kostte 499 dollar en wordt na iets meer dan een jaar al in de steek gelaten. Dat had ik een jaar geleden niet van Dell verwacht, en Google zal er ongetwijfeld niet blij mee zijn. Had jij dit zien aankomen?

Bron: Dell
Via: Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk