De augustus-update van Google Pixel 6 is er nu

De augustus-update van Google Pixel 6 is er nu

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google komt met een nieuwe update voor de Pixel 6-reeks. De belangrijkste verbetering is een oplossing voor het probleem dat GPS in sommige omstandigheden wegvalt. Die update is er nu al, en dat geldt ook voor die van augustus.

Update 09/08/2022: De augustus-update is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Update voor de Pixel 6

De update is heel eenvoudig en het kan duidelijk niet wachten tot de grotere augustus-update komt. Google schrijft op zijn blog dat het alleen gaat om een update voor de Pixel 6-reeks, dus niet voor andere Pixel-telefoons. De update is te herkennen aan zijn nummer:

  • Pixel 6:               SQ3A.220705.004
  • Pixel 6 Pro:       SQ3A.220705.004
  • Pixel 6a:            SD2A.220601.003.B1
Google Pixel 6
Google Pixel 6
Google Pixel 6

Google Pixel 6

De Google Pixel 6 maakt samen met de Pixel 6 Pro onderdeel uit van de Pixel 6-serie van Google. Dit zijn twee nieuwe topsmartphones die beschikken over een nieuw design en een nieuwe chipset van eigen makelij. Uiteraard bevatten de telefoons weer uitstekende camera's en het nieuwe Android 12 met Material You.

€ 649

Winkelen op:

Het is al even geleden dat de juli-update verscheen: dat was op 7 juli. Die kwam met enkele stabilisatie- en prestatieverbeteringen, plus een pleister voor enkele kwetsbaardheden. Ook introduceerde het VoLTE, een communicatiemethode die het mogelijk maakt om te bellen via 4G.

De update voor alleen het verhelpen van het GPS-probleem rolt nu uit. Heb je hem nog niet? Geef het nog een weekje voor je aan de bel trekt, want zo lang heeft hij ongeveer nodig om wereldwijd te arriveren. Daarna komt er ook nog de officiële augustus-update, die vrij laat is. Google belooft hem in de komende weken, wat waarschijnlijk mede komt door de kleinere update die nu dus richting Pixel 6-telefoons komt. Wat de augustus-update zoal behelst, dat is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Android 13

Helaas is het in ieder geval niet de update waar iedereen op hoopte, want we hadden eigenlijk de stille hoop dat de stabiele versie van Android 13 deze maand zou arriveren. Helemaal gezien het bètaprogramma dat dit jaar erg vroeg was en het feit dat er maar twee ontwikkelaarspreviews waren voor de bèta van start ging. Nu is de verwachting dat die stabiele versie van Android 13 in september arriveert, vlak voor de Pixel 7 uitkomt.

Heb jij de kleine update al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

De augustus-update van Google Pixel 6 is er nu

Bedankt Marc en Makie070!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk