Chromecast Audio uit productie: binnenkort niet meer te koop

Chromecast Audio uit productie: binnenkort niet meer te koop

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Vaarwel, Google Chromecast Audio

Google heeft laten weten dat het de productie van de Chromecast Audio heeft stopgezet. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt nadat iemand op reddit al via een medewerker te horen had gekregen dat dit het geval was. Google heeft op dit bericht gereageerd met hun eigen statement, waarin het volgende wordt gezegd.

Google geeft aan dat hun aanbod van producten continu verandert, en dat ze nu verschillende producten hebben waarmee gebruikers van muziek kunnen genieten. Dit zijn met name de Google Home Mini en de gewone Google Home. Google is daarom gestopt met het produceren van de Chromecast Audio. Google laat als laatste weten dat bestaande gebruikers van de Chromecast Audio nog wel ondersteuning / klantenservice kunnen verwachten, zodat zij nog volop van deze leuke gadget gebruik kunnen maken.

Chromecast Audio

De Chromecast Audio werd in september 2015 aangekondigd. Het apparaatje kan je met een 3,5 mm aansluiting aan een ouderwetse 'domme' stereo of speaker verbinden. Vervolgens kan je via bijvoorbeeld Spotify of YouTube Music muziek vanaf je smartphone of pc naar deze speaker streamen. Een speaker verbonden via Chromecast Audio kan je daarnaast via de Google Home-app aan een groep toevoegen. Hieraan kan je ook de Google Home-speakers toevoegen.

Zo heb ik thuis twee Google Home Mini's en een ouderwetse stereo verbonden met Chromecast Audio. Als ik muziek via Spotify afspeel kan ik ervoor kiezen om muziek tegelijkertijd op al deze speakers af te spelen terwijl ze in verschillende ruimtes zijn. Heel erg handig, en daarom is het jammer om te zien dat de Chromecast Audio uit het assortiment gaat. Gezien het feit dat Google nu meer inzet op apparaten met de Google Assistent en dat steeds meer stereo's van zichzelf bijvoorbeeld bluetooth hebben (waarmee je kan verbinden met de Google Home) of via internet muziek kunnen streamen is de beslissing enigszins te begrijpen.

De Chromecast Audio kan je nog wel bij diverse webwinkels en de Google Store verkrijgen. In de Verenigde Staten was sprake van een korting op het apparaatje. In Nederland zitten de prijzen allemaal nog erg in de buurt van de adviesprijs van 39 euro. Je kan de Chromecast Audio zolang de voorraad strekt nog verkrijgen bij onder ander Bol.com en de Mediamarkt. Bij Coolblue is het apparaatje al uitverkocht. Vaarwel, Chromecast Audio.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk