Samsung Galaxy S24: nu met hoge korting én Galaxy Watch7 cadeau!

Alles over ChatGPT in Microsoft Edge en Bing: zo kan jij het testen

Sebastien Marien
Sebastien Marien
8 februari 2023, 10:56
4 min leestijd
Alles over ChatGPT in Microsoft Edge en Bing: zo kan jij het testen

Lees verder na de advertentie.

Microsoft onthult dat de mogelijkheden van ChatGPT straks als eerste een plaats krijgen in zijn Bing-zoekmachine en de Edge-browser. Dankzij AI krijgen we onder meer betere zoekresultaten en de mogelijkheid om complexe vragen te stellen. Dit is alles wat je erover moet weten.

ChatGPT in Bing en Edge

Bing en Edge zijn Microsofts alternatieven voor Googles zoekmachine en Chrome. Een belangrijk feit is dat die concurrenten van Microsofts software dagelijks door meer gebruikers gebruikt, dat kan je lezen in cijfers van Statista. Het bedrijf hoopt het tij te keren met een integratie van ChatGPT, een slimme taalbot gestuurd door AI.

Tijdens een verrassingsevenement in zijn hoofdkantoor, deed Microsoft zijn plannen met Edge en Bing uit de doeken, dat weet onder meer TechCrunch. We leggen uit wat nieuw is en op het einde lees je hoe je de verbeteringen in Edge en Bing als een van de eersten kan testen.

ChatGPT in Bing

Als je binnenkort een vraag stelt in Bing krijg een volwaardig antwoord in volzinnenlezen. In die antwoorden mag je nuances verwachten zoals je gewend bent van ChatGPT, met het verschil dat de AI van Bing beschikt over actuele data. Geen informatie meer uit 2021. Nieuw is ook dat Bing op het het einde van zijn antwoorden naar de bronnen verwijst die het heeft geraadpleegd voor zijn uitleg. Uiteraard zijn er ook nog steeds zoekresultaten en die zullen ook relevanter zijn dan voordien, aldus Microsoft.

Daarmee hebben we nog niet alle verbeteringen gehad voor Bing. Naast de complexe antwoorden in de zoekmachine, krijgt Bing een nieuwe chatfunctie. Deze  lijkt een soort kopie van ChatGPT, maar ook opnieuw met actuele data. Je zal hier niet zomaar één vraag kunnen stellen, maar nadien ook een gesprek kunnen voeren met de taalbot. Deze functie is bedoeld voor complexere onderwerpen. Elke vraag of bericht die je in de chatfunctie typt kan tot 1.000 tekens bevatten.

De chatfunctie in Bing

Grote investeringen en verdienmodel

Microsoft voorziet van het begin ook een duidelijk verdienmodel met advertenties. Deze verschijnen niet alleen in de zoekresultaten, maar ook bij de complexe antwoorden die Bing geeft. Dat zal niet bij elk antwoord zo zijn, maar wel bij commerciële onderwerpen, aldus Microsoft.

De mogelijkheden van ChatGPT zijn ontwikkeld door het bedrijf OpenAI waar Microsoft sterk in investeert. Na een een eerste kapitaalinjectie van 1 miljard dollar, legde de techgigant dit jaar nog eens 10 miljard op tafel. Ondertussen werd de previewversie van ChatGPT al door miljoenen mensen gebruikt. Wat Microsoft nu eigenlijk doet, is het GPT-taalmodel uit ChatGPT integreren. Het gaat ook om de nieuwe versie, genaamd GPT-4, die momenteel nog niet werkt in ChatGPT.

Integratie in Edge

Naast Bing wordt ook de Edge-browser getrakteerd op nieuwigheden. Microsoft toont een zijbalk in de browser die functies van GPT bevat. Je zal die balk kunnen openen naast webpagina’s en je zal daarin vragen kunnen stellen over de inhoud die op de pagina wordt weergegeven. Stel, je leest een artikel, dan zou je ChatGPT om meer duiding kunnen vragen, zonder de pagina te verlaten.

De zijbalk van Edge

Je kan de zijbalk van Edge daarnaast gebruiken om kant-en-klare teksten te schrijven. Dat werkt voor onder meer e-mails en blogartikelen. Neem nu bijvoorbeeld een formele brief aan je verzekeraar waarin je een bepaalde verzekering opzegt. Die kan Edge voor je opstellen en dan kan je eventueel achteraf zelf nog details toevoegen. Je kiest verder de lengte van de teksten die Edge genereert en ook de toon. Edge kan onder meer formele, grappige en informatieve teksten schrijven.

Beschikbaarheid

In de komende weken komt er een testversie beschikbaar waarin je de nieuwe functies kan testen. Als jij als een van de eersten toegang wil, dan kan je je hier inschrijven voor de wachtlijst. Op de website van Microsoft krijg je al een voorbeeld van de vragen waarbij Bing je straks kan helpen.

Microsoft is ook niet het enige bedrijf dat gericht is op slimme taalbots. Google werkt aan een integratie van het LaMDA-taalmodel in zijn zoekmachine. ‘Bard’ zo heet de nieuwe AI-bot. Op 8 februari deelt Google nieuwe details over AI-functies in zijn diensten. Het wordt zo een ware concurrentiestrijd tussen twee techgiganten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over kunstmatige intelligentie? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op TelegramFacebookInstagram en Twitter.

Op de hoogte blijven?

Volg Androidworld nu ook op WhatsApp

Download de nieuwe Androidworld-app!

Reacties

2

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten

9 februari 2023, 15:16

Is dit gratis?

Gewist profiel
8 februari 2023, 19:59

Zit weer bom vol met reclame zie ik verdien model dus maar weinig gebruiken dan.