Huawei P20 Pro neemt koppositie over in DxO-ranglijst over van de Samung Galaxy S9+

Huawei P20 Pro neemt koppositie over in DxO-ranglijst over van de Samung Galaxy S9+

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

De grote merken hebben een nieuwe plek gevonden waar ze elkaar kunnen aftroeven en dat is de camera. Tijdens het evenement van Huawei in Parijs wist men met trots te vertellen dat ze weer bovenaan de ranglijst van DXO staan.

DxO

Het bedrijf DxOMark heeft een website waarop ze testresultaten van verschillende camera's publiceren. Dat doen ze ook voor de camera's in de smartphone en daarmee kunnen merken zoals Samsung, Apple en Huawei elkaar weer uitdagen. De Google Pixel 2 scoorde goed in de test op DxOmark maar de koppositie werd enige tijd geleden weer overgenomen door Samsung met de Galaxy S9+. Deze hebben niet lang kunnen genieten van de koppositie want Huawei heeft met de Huawei P20 en P20 Pro een demarrage ingezet en het vlaggenschip van Samsung weer gepasseerd. 

DxoMark

Volgens het testrapport van DxOmark zet de Huawei P20 Pro een nieuwe benchmark neer wat betreft smartphonefotografie op de website van DxO. Dat is vooral toe te wijzen aan de vernieuwende camera set-up op de Huawei P20 Pro, voor het eerst zien we drie camera's aan de achterzijde van een toestel. De Huawei P20 Pro krijgt een overall score  van 109 punten en dat is aanzienlijk meer dan de concurrenten.  De score voor het nemen van foto's is 104. De de grote 40m megapixelsensor gecombineerd met de 12 megapixel zorgen voor hele mooie en goede resultaten bij omstandigheden met weinig licht. De derde camera is in principe het zelfde als een 80 mm telelens en boekt hele mooie resultaten bij in het inzoomen op objecten.

Wat betreft video doet de Huawei P20 Pro het ook prima. Dankzij de goede stabilisatietechniek een goede autofocus en weinig ruis scoren ze 98 punten in de video-ranking en dat is genoeg om de Google Pixel 2 van de toppositie te duwen. Het team van DxOmark geeft ook complimenten aan de Huawei P20 die dankzij 'maar' twee camera's aan de achterzijde zeer respectabele prestaties in allerlei omstandigheden neerzet.

Conclusie

De conclusie van DxOMark is simpel en duidelijk. Op dit moment is de Huawei P20 Pro de beste smartphonecamera die je kunt kopen in de winkel. Wanneer je als mobiele fotograaf een serieuze tool wilt hebben om je plaatjes te schieten dan raden ze bij DxO de Huawei P20 Pro aan. Bij deze resultaten dient gezegd te worden dat fabrikanten weten hoe dit bedrijf zijn testen uitvoert. Met deze wetenschap zou een producent de testen kunnen 'manipuleren'.

Bron: DxOMark

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk