Beveiligingsupdates juli nu beschikbaar voor Nexus-devices

Beveiligingsupdates juli nu beschikbaar voor Nexus-devices

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus-updates juli

Deze beveiligingsupdates rolt Google tegenwoordig maandelijks uit en worden beschikbaar gesteld op de eerste maandag van de nieuwe maand. ook deze maand worden weer meerdere smartphones en tablets in de Nexus-serie voorzien van een update. Deze versie is nog steeds gebaseerd op Android 6.0.1 en voorzien van de laatste patches. In het security bulletin maakt Google altijd bekend om welke dit gaat met het daarbij behorende risico.

Google is deze maand wat later met het uitrollen van zijn beveiligingsupdates: normaal gesproken wordt dit gedaan op de eerste maandag van de maand, maar in dit geval was dat een feestdag (Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten).

46 gaten gedicht, twee 'updates'

Met de update van deze maand worden maar liefst 46 lekken gedicht. Het gaat om 10 kritieke lekken en 21 lekken met een hoog dreigingsniveau. Google heeft daarbij de beveiligingsupdate opgedeeld in twee gedeeltes, zodat fabrikanten er voor kunnen kiezen om de lekken die op elkaar lijken snel tegelijk te dichten en daarna door te werken aan de andere lekken.

Wanneer alleen de eerste lading beveiligingsverbeteringen is toegepast zal in de instellingen te zien zijn dat het toestel de beveiligingspatches van 1 juli ontvangen heeft. Deze verbeteringen slaan vooral op lekken in de mediaspeler van Android, maar ook bij Bluetooth- en NFC-verbindingen. Wanneer de tweede update toegepast is, zal aangegeven worden dat de beveiligingspatches van 5 juli ontvangen zijn. Hierbij gaat het om (onder andere kritieke) lekken in drivers, zoals die voor Qualcomm-chipsets en grafische chips van NVIDIA.

Eerder vandaag maakte Samsung al bekend naast deze lekken ook nog vier Samsung-specifieke gaten te hebben gedicht.

Beschikbaarheid

Heb jij een Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus 6, Nexus 5 of Nexus 7, dan zul je een update ontvangen. Downloaden en installeren kan via deze pagina als factory image. De updates worden ook Over The Air (OTA) verspreid, waarbij ze rechtstreeks te downloaden zijn op het toestel. Het kan nog even duren voordat deze voor jou beschikbaar is. Het is ook mogelijk om de update zelf handmatig te downloaden en te installeren. Downloaden kan hier.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk