Ben je ineens uitgelogd uit je Google-account? Dit is er aan de hand

Ben je ineens uitgelogd uit je Google-account? Dit is er aan de hand

Sinds kort krijgen we enkele klachten binnen van mensen die ineens uitgelogd zijn uit hun Google-account. Inmiddels is bekend wat het probleem was.

Sommige Google-gebruikers worden ineens overal uitgelogd

Zo moest onze moderator Patrick afgelopen weekend ineens zijn zuurverdiende vrije tijd besteden aan het opnieuw instellen van zijn smarthome-apparatuur in de Google Home-app: “Meer die ineens geen huis meer hebben in de Google Home-app? Google zit al de hele week gemeen tegen mij te doen, ik word overal op diverse toestellen uitgelogd en nu heeft Sundar mij dakloos gemaakt. Meest vervelende is dat ik Nest Wifi moet resetten want ik heb wel wifi maar ik heb verder geen toegang meer. Alle port forwarding etc mag ik dus opnieuw instellen…” Niet alleen was hij uitgelogd bij zijn privé-account maar ook bij zijn Google Workspace-account van Androidworld.

Ben je ineens uitgelogd uit je Google-account? Dit is er aan de hand
Patrick was ineens dakloos

Ook Edo, een lid van onze Androidworld-groep op Telegram, was ineens uitgelogd: “Google heeft me op letterlijk al mijn apparaten tegelijk uitgelogd vanmorgen. Zelfs mijn Fossil smartwatch moest opnieuw authentiseren.”

Patrick liep vervolgens alle stappen na om erachter te komen of zijn account misschien gehackt was, maar hij kon geen vreemde activiteit op zijn Google-account ontdekken. Je kan hier de stappen vinden om erachter te komen welke apparaten toegang hebben tot je Google-account.

Dit is er aan de hand

Zowel Edo als Patrick kregen vanochtend een e-mail van Google met daarin een excuus. Ze waren per ongeluk door Google uitgelogd uit hun account(s). Blijkbaar was dit gebeurd naar aanleiding van een andere e-mail over de status inactief die bepaalde Google-accounts ten onrechte kregen. Die status krijgt je Google-account als je een bepaalde periode inactief bent geweest. Uiteindelijk kan je Google-account dan worden verwijderd, en heb je geen toegang meer tot Google-diensten. Je kan hier zien wat er gebeurt als je een tijd niet actief bent geweest op je Google-account. Het bericht over de inactieve accounts was ten onrechte verstuurd door Google, maar het kwaad was al geschied. De getroffen accounts werden uitgelogd.

Google geeft in het vanochtend verstuurde bericht aan dat de slachtoffers opnieuw kunnen inloggen op hun accounts en dat ze vervolgens alle Google-diensten weer kunnen gebruiken als voorheen. Ben jij ook ineens overal uitgelogd door Google? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Ben je ineens uitgelogd uit je Google-account? Dit is er aan de hand

Je Google-account controleren

Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd je Google-account te controleren op verdachte inlogpogingen. We hebben een aantal tips voor je verzameld:

Ben je je telefoon kwijt of is hij misschien gestolen? In zulke gevallen zijn ook verschillende stappen die je kan doen om hem terug te vinden of de geleden schade te beperken. Deze stappen vind je in dit artikel. Gebeuren er vreemde dingen op je telefoon? Dan bestaat de kans dat er malware-apps aan het werk zijn. Wij leggen hier uit wat wat je daar aan kan doen. Bekijk ook de zeven slechte gewoonten met wachtwoorden die je beter verandert om je accounts te beschermen.

Lees meer over:
Beveiliging Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties