Oeps, een ongeluk is ontzettend snel gebeurd. Voor je het weet, loopt je telefoon schade op na een pijnlijke ontmoeting met de aardkorst. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarmee we schade vermijden. Welke gebruik jij al?
Smartphones beschermen
Je zal het al vast hebben opgemerkt, maar telefoons hebben een scherm van glas, en in sommige gevallen ook een glazen achterkant. Daardoor vertonen ze al snel schade bij een val, en zo zo’n ongeluk is vroeg of laat onvermijdelijk.
In ons grote overzicht van smartphone-bescherming bespreken we alle mogelijke manieren waarop je een telefoon kan beschermen. We maken een onderscheid tussen een backcover-hoesje, een skin en een bookcase die openklapt. Verder heb je een plastic screenprotector of een tempered glass. Heeft je telefoon dan toch ernstige schade opgelopen, dan kan een verzekering mogelijk helpen om de schade te dekken.
AW Poll
Vier jaar geleden bleek al uit onze AW Poll dat er heel wat telefoons bij onze lezers sneuvelen bij een val. We zijn op de redactie dus erg benieuwd of we met zijn allen uit die nare ervaringen hebben geleerd en onze telefoons nu op allerlei mogelijke manieren beschermen.
Vink in de poll alle vormen van bescherming aan die jij gebruikt bij je telefoon en verduidelijk je antwoord in de reacties onderaan dit artikel.
- Zie je de de poll niet? Gebruik dan deze link!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
zit nu aan mijn 28e gsm/smartphone en heb nooit een screenprotector gebruikt. Heb het wel eens geprobeerd maar snel terug verwijderd. Heb nog nooit een gsm/smartphone gehad met een barst of gebroken scherm/achterkant. Als je geen risico’s neemt en zorgvuldig met je toestel omgaat dan kom je er niets mee tegen. Anders, wanneer er toch iets moest gebeuren met mijn toestel dan moet dat dezelfde dag gerepareerd worden of liefst zo snel mogelijk. Ik zie veel jongeren op de bus en tram met een IPhone waarvan het scherm zo gebarsten is dat je er nog amper iets op kan lezen. De aankoop was duur genoeg maar een reparatie willen of kunnen ze niet betalen wat wel jammer is. Misschien zie ik het niet zo bij de andere mensen die een android hebben maar bij Iphones valt het wel erg op.
In het verleden glazen als plastic screenprotectors gebruikt. Van beide wel redelijk positief over, hoewel de plastic versie wel eens loslaten bij afgeronde schermen. Vooral wanneer i.c.m. een backcover.
Huidige situatie is alleen een backcover van Caseology voor mijn OnePlus 8 Pro.
Lichte krasjes op het scherm kan worden “weg gepoetst” met tandpasta (geen grap).
Ten eerste heb ik mijn inboedelverzekering uitgebreid met een electronica-dekking (wel met een eigen risico). Dit kost €30 per jaar en geldt niet voor slechts 1 smartphone maar voor al mijn 3 telefoons+tablet. Ik heb al mijn telefoons wel voorzien een bijpassende backcover van Spigen met randen. Ik gebruik nooit meer protectfolie of -glas want deze lieten allen gedeeltelijk los/bleven bellen onder zitten of de protectie kraste zelf enorm in of protectieglas brak. Dus vertrouw ik op de krasbestendigheid van het toestelscherm zelf. De optredende zeer minimale en kleine krasjes zijn visueel minder irritant dan de hiervoor genoemde gebreken van de protectfolie/glas (Gek genoeg heeft mijn Samsung Note9+ minder minieme krasjes na 3 jr dan mn Note20ultra na 1jr met gorrilaglass 5 tov 4).
Normaal gebruik ik een hoesje van UAG in combinatie met een Temperd Glass screenprotector. Nu heb ik een hoesje van Spigen die wat meer durable is voor de Oneplus 9 Pro in combinatie met de screenprotector die er al op zit.
ik gebuik al jaren een back-cover en het standaard screenprotector laagje wat bij Samsung telefoons door de fabrikant op de telefoon geplakt wordt en nog nooit schade gehad, vind het toch altijd knap hoe andere altijd schade oplopen
ik gebruik nooit extra bescherming. Tegenwoordig zijn alle phones zó groot, dat bediening met één hand èn een hoesje eromheen dit voorij onmogelijk maakt. Ik koop ook daarom expres een phone met een kunststof behuizing, zodat die niet breekt bij een val. En natuurlijk bestaat de kans dat die face-down pleurt. Echter acht ik dat als een aanvaardbaar risico die ik neem. Maar dan heb ik iig geen koelkast in m’n hand. Gebruik wel een hoesje overigens bij fysiek werk. Maar bij een dag kantoor is die gewoon bloot.
spigen back cover en zo’n op maat van toestel “geprinte” screenprotector
Gewoon een backcover en natuurlijk niet in je kontzak steken en dan gaan zitten.?
nog nooit schade gehad met een hoes rondom, je kunt er ook nog passen in kwijt.
Ik mis helaas de optie: “Ik gebruik geen bescherming”
Backcover en liquidscreenproctector.
ik gebruik zowel een hoesje als een screen protector