Wat is de Asset precies?
De Asset is meer dan alleen maar een beurs of portefeuille. Hij is opgebouwd uit twee ultradunne aluminium plaatjes van hoogwaardige kwaliteit. Hij is licht van gewicht, niet-magnetisch, roest bestendig en heeft een heldere metallic kleur. Hij is niet dikker dan 3,50 mm en weegt daardoor zo ongeveer niks. Tussen de twee plaatjes kun je maximaal 10 bankpasjes, creditcards of andere pasjes schuiven en onder de elastische band kan papieren geld geklemd worden.
Het innovatieve aan de Asset is de ingebouwde NF- chip, dat staat voor “Near Field Communication”. Dit is de mogelijkheid om gegevens over te brengen tussen twee devices door ze alleen maar tegen elkaar aan te houden. Geen batterijen, geen kabels, klinkt heel makkelijk dus. De NFC-chip maakt overdracht zelfs mogelijk als de Asset in je broekzak zit.
Die chip is met een app dusdanig aan te sturen dat je hem kunt meegeven welke persoonlijke of zakelijke informatie je wilt laten delen. Voorbeeld is het delen van je LinkedIn profiel met een andere partij. Maar ook andere persoonlijke contactgegevens kunnen op deze manier worden uitgewisseld.
NFC heeft veel meer mogelijkheden in huis. Hij kan ook bluetooth aan- of uitzetten, vliegtuigmodus inschakelen, alarm instellen, agenda events starten, inchecken op Facebook of Foursquare, noem het maar op.
De Asset werkt met elk Android-, Windows- of BlackBerry toestel. Opvallend is dat de huidige iPhones geen NFC ondersteunen. Er is een mogelijkheid dat de uit te brengen iPhone 6 wel NFC aan boord zal hebben, maar dat is afwachten.
RFID dieven
RFID, dat staat voor “Radio Frequency Identity” en kan gebruikt worden als vorm van identiteitsdiefstal via een draadloos apparaat om bijvoorbeeld creditcard-informatie te verkrijgen dat zich in je nabijheid bevindt. Door de aluminium plaatjes wordt de frequentie volledig geblokkeerd en is diefstal via RFID onmogelijk. De Asset blokkeert simpelweg alle RFID-signalen.
Beschikbaarheid
De Asset is verkrijgbaar in ondere andere een gouden, blauwe, rode en violet kleur. De early bird versies zijn op kickstarter inmiddels al vergeven, vanaf oktober 2014 wordt de Asset geleverd voor $ 25.
Benieuwd wat de Asset gaat doen. Is de NFC chip echt van toegevoegde waarde om er eentje aan te schaffen? Tja, wat doe je met je kleingeld, nog altijd los in je broekzak? Daar moeten ze nog een praktische oplossing voor verzinnen in dit geval. Maar leuke gadget, zeer zeker!
Dit artikel is geschreven door Hans Frings, eigenaar van GadgetsDaily.nl en Webdaily.nl.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Heb ik nu dan geen telefoon meer nodig!
Heel leuk dat ie zo dun is. Ik vind 4 meer dan genoeg: ID-kaart, bankkaart, studentenpas en SIS-kaart. Meer heb ik niet nodig. Mijn veiligheidspasje zit digitaal in mijn GSM, buskaartje heb ik niet nodig vermits ik mijn belkrediet gebruik, en mijn trein abbonement is zo groot dat ie niet in een gewone portefeuille past dus die steekt in mijn rugzak. Ik zou het misschien kopen. Puur omdat ie zo dun is en je gegevens digitaal kunt doorverwijzen naar een andere. Helaas ben ik er momenteel niet veel mee, want ik heb een prachtig bruin Zenuw portefeuille-hoesje voor mijn Note 2 dat spijtig genoeg niet verkrijgbaar is voor de Note 3 en waarschijnlijk ook niet voor mijn toekomstige Note 4.
Wat heeft dit met Android te maken?
Roest ie nu bestendig? Of is ie roestbestendig? 😛
Arme Hans..
Wat een slecht artikel, Het hele artikel overgetypt van kickstarter en is er voor de rest geen research gedaan, en zelfs dit is mislukt. Op de pagina staat duidelijk onder de FAQ vermeld dat ze tot minimaal 10 pasjes ondersteunen! Het hele verhaal over NFC en RFID maakt duidelijk dat de schrijver niet weet waar hij over praat. NFC staat natuurlijk voor Near Field Communicaton dat gebruik maakt van RFID technologie ( Radio Frequency Identification). En dat er in Amerika credit cards zijn met RFID aan boort betekend nog niet dat dat hier ook zo is. ( alhoewel er natuurlijk al wel banken zijn met dit soort bankpasjes) En de hele meerwaarde van de NFC chip kan in elke portemonnee worden ingebouwd, Ik doe het graag voor je voor 20 euro, maak ik zelf nog 18 euro winst. (Tip, NFC tag stickers) De volgende keer dus graag iets meer research doen voordat je een berichtje in elkaar flanst, en er anders gewoon niet aan beginnen.
RFID, dat staat voor “Radio Frequency Identity Theft”, schrijven jullie. Dat klopt niet hoor. RFID staat gewoon voor Radio Frequency Identity en heeft niets met “”theft te maken. Ik veronderstel dat dit een foutje is?
RFID staat niet voor Radio Frequency Identy Thieft, maar voor gewoon Radio Frequency Identy (Device). Op zich heeft die term dus niks met diefstal te maken.
4 Leuk ding maar met slechts de mogelijkheid voor 4 pasjes een gadget wat duidelijk nog moet evolueren.
4 pasjes is voor mij te weinig. Eigen pas, gezamenlijk rekening, creditcard, rijbewijs en hij is vol. Dan moet er nog een ov chipkaart naast, toegangpas voor werk, pas van hogeschool, zorgpas nja enzovoorts! Leuk concept, maar helaas niet voor mij weggelegd.
Leuke gadget voor normale prijs. Vind het jammer dat er maar vier pasjes in kunnen. Helaas.