'ARK OS: Huawei legt in Europa handelsmerk vast voor eigen besturingssysteem'

'ARK OS: Huawei legt in Europa handelsmerk vast voor eigen besturingssysteem'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft bij Europese regulators nieuwe handelsmerken vastgelegd die in de richting wijzen van een eigen besturingssysteem genaamd 'ARK' of 'ARK OS'.

Huawei ARK OS

Nu het merk in een echte crisis is beland nadat het niet langer nieuwe chipsets kan bouwen of Android kan gebruiken, blijft Huawei niet bij de pakken zitten. Vorig jaar raakte al bekend dat Huawei een eigen besturingssysteem ontwikkelt als een plan B, en onlangs ontdekten we dat Huawei's besturingssysteem met als werknaam 'Hongmeng' deze herfst zou klaar zijn en de lancering zou dan begin 2020 plaatsvinden.

[readmore articles="199785"]

We hoorden vorige week al dat Hongmeng waarschijnlijk niet de definitieve naam wordt van de Android-vervanger, maar misschien hebben we zopas geleerd hoe het besturingssysteem dan wel zal heten. Bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) heeft het bedrijf een reeks handelsmerken vastgelegd die sterk suggereren dat ze met het eigen besturingssysteem te maken hebben: Huawei ARK OS, Huawei ARK, ARK en ARK OS. Dat ontdekte Android Headlines.

Screenshot van het handelsmerk

Een screenshot van het nieuwe handelsmerk

Als Ark inderdaad de nieuwe naam wordt voor de software, dan lijkt het erop dat Huawei dus een compleet nieuwe merknaam wil lanceren en niet kiest voor een naam als 'EMUI OS'-bijvoorbeeld. Ark kan weleens een knipoog zijn naar de 'Ark van Noach', die volgens het bekende Bijbelse verhaal een uitweg bood voor al het leven op aarde toen God de aarde deed overspoelen met verwoestende zeeën. Ark OS zou in dat geval de mogelijke redder voor Huawei-telefoons kunnen betekenen als de Verenigde Staten zijn maatregelen aanhoudt. 

[readmore articles="199801"]

Play Store-alternatief

Eerder zagen we ook al dat Huawei een samenwerking afsloot met het Portugese Aptiode, dat is een bedrijf dat een alternatief voor de Google Play Store aanbiedt. De CEO van Aptoide bevestigde de samenwerking en op dit moment zouden de twee partijen onderzoeken aan wat voor product ze zullen werken. Het is nog niet duidelijk of Huawei rechtstreeks van Aptoide gebruik wil maken, dat 900 000 Android-apps bevat, of eerder een eigen applicatiewinkel wil lanceren. 

[readmore articles="199710"]

Huawei P30 Pro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk