Dit zijn de apps met meer dan 100 miljoen downloads in Google Play Store

Dit zijn de apps met meer dan 100 miljoen downloads in Google Play Store

Aantal apps in de Google Play Store

Eind juli 2013 werd er bekend dat er 1 miljoen applicaties en games te vinden waren in de Google Play Store. Voor een besturingssysteem dat in 2008 werd gelanceerd was dat een mijlpaal. In de 9 maanden na deze mijlpaal is dit aantal gegroeid met zo'n kleine 180.000 nieuw toegevoegde apps en games, volgens AppBrain.

Aantal downloads uit de Google Play Store

Ook werd er eind juli 2013 bekend dat er maar liefst 50 miljard downloads waren geweest uit de Play Store en ook dat er ongeveer 1 miljard Androidtoestellen geactiveerd waren. We kunnen dus stellen dat er per device zo'n 50 downloads waren. Dagelijks werden er 1,5 miljoen nieuwe toestellen geactiveerd, maar hoeveel dat nu is, is onbekend.

Als we uitgaan van deze getallen, dan zijn er vanaf juli 2013, dus zo'n 360 miljoen nieuwe apparaten geactiveerd tot nu toe en als we daar de 50 downloads per apparaat weer bij pakken, zijn er in de afgelopen 9 maanden weer 18 miljard downloads geweest uit de applicatiewinkel van Google, dat een totaal maakt van 68 miljard downloads.

Deze berekeningen zijn gebaseerd op gegevens uit het verleden en zeer waarschijnlijk ligt dit aantal een stuk hoger, vanwege het activeren van meer dan 1,5 miljoen Androidapparaten per dag. Ook worden er steeds meer tablets, Android mini-pc's en spelcomputers zoals de Ouya en de M.O.J.O met Android verkocht die deze aantallen zeker omhoog brengen.

De apps van 100 miljoen downloads

Wikibrains is een bedrijf dat gestart is in 2011 en van allerlei data overzichtelijke charts maakt. Het bedrijf heeft nu ook een visualisatie gemaakt van de applicaties die meer dan 100 miljoen keer gedownload zijn uit de Google Play Store tot en met 9 maart 2014.

100 miljoen downloads in de Play Store

Klik voor grotere afbeelding

In vele verschillende categorieën zijn de applicaties opgenomen die meer dan 100 miljoen keer gedownload zijn en die we nagenoeg allemaal kennen. Applicaties zoals WhatsApp, Google Chrome, Twitter, Angry Birds en Dropbox worden gewoonweg door veel mensen gebruikt wat zich uit in het grote aantal downloads. Dit is ook veel terug te zien in de uitslagen van de Androidworld Awards 2013.

In de visualisatie van de gegevens zien we games als één onderdeel en deze was nog niet in de toenmalige categorieën onderverdeeld. Inmiddels zijn er maar liefst 18 nieuwe game-categorieën te vinden in de Google Play Store, dus we wachten geduldig op een nieuwe chart van Wikibrains over een jaar om te zien welke applicaties er dan weer miljoenen keren zijn gedownload.

Hoeveel applicaties en games heb jij inmiddels gedownload?

Lees meer over:
Applicaties

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties