Androidworld bestaat 5 jaar: hoe het allemaal begon

Androidworld bestaat 5 jaar: hoe het allemaal begon

Androidworld

Androidworld is opgericht op een zolderkamertje (eigenlijk een appartementje, maar dat terzijde). Hier heb ik vijf jaar geleden het domein Androidworld.nl geregistreerd omdat ik altijd al een bovengemiddelde interesse voor mobiele telefoons en Google had. Androidworld was voor mij niet meer dan logisch, maar het probleem was, ik kon geen websites maken (nog steeds niet). Na veel geklooi stond er eindelijk een Wordpress-installatie online met een standaard-thema. Vervolgens heb ik voor €15 een logo laten maken en de eerste Androidsite van Nederland was een feit.

Groei

Na een aantal avonden artikelen schrijven kreeg ik een mailtje van Dimitry (DIM), die zei 'Dat Android gaat groot worden, ik ga meeschrijven'. Ook Sander mailde in dezelfde maand: 'Ik heb de ADP1 binnen, zal ik een review schrijven?'. Zo was de uiteindelijke drie-eenheid van Androidworld geboren. Hier zijn nog veel vrijwilligers aan toegevoegd in de afgelopen jaren en Claudia schrijft inmiddels alweer geruime tijd als freelancer voor Androidworld.

Alle uren die we aan Androidworld besteed hebben, in zowel de avond als nachtelijke uurtjes, hebben als uiteindelijk resultaat gehad dat we benaderd werden door een uitgever. Na lang twijfelen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik samen met Dim en Sander in het diepe gesprongen met als resultaat dat we full-time aandacht konden besteden aan Androidworld.

Het mooie aan de manier waarop we Androidworld maakten was dat we snel, heel snel konden schakelen. Bedachten we 's ochtends iets, hadden we het vaak in de middag al uitgevoerd en konden we gaan onderzoeken of het werkte. Inmiddels zijn we ook overgegaan op een ander CMS, maar hier bleek deze werkwijze niet helemaal van toepassing. Dat was een mooie wijze les met een uiteindelijk prima resultaat.

Een andere interessante verandering die we hebben doorgemaakt de afgelopen vijf jaar heeft met reviewtoestellen te maken. Fabrikanten sturen vaak, na de lancering van een nieuw product, een testtoestel op zodat journalisten deze kunnen testen. Ik kan me nog goed herinneren dat we hebben moeten zeuren, zeuren en nog eens zeuren om de eerste T-Mobile G1 te ontvangen. Uiteindelijk is dit gelukt en blij dat we waren... Eveneens dat we feest gevierd hebben toen we 500 bezoekers per dag hadden, toentertijd een flinke mijlpaal.

Soms zit het mee...

Uiteindelijk bleek de uitgever niet opgewassen tegen de veranderende tijden en werd er faillissement aangevraagd. Een moeilijke tijd voor Androidworld als gezond bedrijf, maar gelukkig vonden we al snel een nieuwe partner in Media Lizard. Inmiddels werken we alweer een aantal maanden samen met deze partij en hebben we al veel bereikt. We hebben grootse plannen met Androidworld, veel ideeën en vooral veel plezier in wat we doen. Kortom, Androidworld is in vijf jaar uitgegroeid van een zolderkamer-website tot de grootste Androidcommunity van Nederland en België waar maandelijks bijna een miljoen unieke bezoekers hun weg naartoe vinden. Natuurlijk hebben we ook een groot forum, de Androidworld Reader (Android-app) en veel enthousiaste vrijwilligers en medewerkers (zelfs sinds kort onze eerste stagiair, Colin).

Afgelopen jaren heb ik veel geleerd en veel leuke mensen leren kennen. Androidworld was voor mij uiteindelijk een onverwachte wending in mijn carrière in de financiële sector, maar ben nog steeds erg blij full-time met mijn hobby bezig te zijn. Graag wil ik iedereen bedanken die afgelopen jaren tijd, moeite en aandacht aan Androidworld en Tabletworld heeft gegeven. Heb je het vernieuwde Tabletworld al gezien trouwens? (en onze winactie!).

Bedankt Sander, Dimitry, Claudia, Patrick, Sander M, Niels, Maurice, Roel, Pieter, Wessel, Elmer, Matthieu, Arvid, Andre, Erwin, Edwin, Raymond, Remco, Bart, Jan, Bram, Dennis, Yorick, Dion, Erik en natuurlijk de rest!

Natuurlijk is het ook toegestaan Androidworld te liken op Facebook, of te volgen op Google+ en Twitter. Wil je mij persoonlijk volgen, kan dat natuurlijk ook op Twitter en Google+.

Lees meer over:
Site nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties