Android Apparaatbeheer
De eerste versie van Android Device Manager was nog een beetje magertjes, je kon je toestel lokaliseren bij verlies en eventueel op afstand wissen zodat jouw data niet in verkeerde handen zou vallen. Maar tussen je toestel lokaliseren en op afstand wissen zit nog wel wat ruimte voor andere functies.
De mensen van de website Android Police hebben als hobby het doorspitten van de code van diverse apps en websites. Deze keer hebben ze dat gedaan met de update van de Google Play services-applicatie. Deze app zorgt ervoor dat Google updates van zijn diensten naar een toestel kan pushen zonder dat het hele toestel van een update voorzien hoeft te worden.
In de code van Google Play services zijn een aantal aanwijzingen te vinden voor een aanstaande update van Android Device Manager. Wanneer men de teksten in de code juist heeft geïnterpreteerd dan zullen we binnenkort een update zien waarbij we ons toestel op afstand kunnen vergrendelen of van een ander paswoord kunnen voorzien. Vooral dat laatste is handig wanneer je je toestel ergens hebt laten liggen en kunt ophalen, maar in de tussentijd er zeker van wil zijn dat er niemand toegang kan krijgen tot je toestel.
Beschikbaarheid
Waarschijnlijk zal Google de komende dagen de update van Android Apparaatbeheer bekend maken via blogbericht of een post op Google+. Deze update zal vanzelf binnenkomen op je toestel, maar wanneer je geen geduld hebt en verwacht je toestel de komende dagen te verliezen kun je hier of hier de APK downloaden. Dat laatste doe je geheel op eigen risico natuurlijk. Over het algemeen duren updates van Google Play services ongeveer twee weken. Het kan dus nog even duren voordat de nieuwe functies ook via de website van Android Device Manager te gebruiken zijn.
Bron: Android Police
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik keek net voor de grap even. Die optie zit er al in bij mij. Weet niet of dat sinds (heel) kort is.
Ik kan daarmee op afstand het scherm vergrendelen en de code aanpassen.
Bij mij zijn die locatieservices echt een batterij zuiper.
sorry maar begrijp hier het nut niet van, je kan toch via bootmenu (powerknop,menu-knop en volume toets) opnieuw een rom flashen? en alles erasen ? Puur voor je eigen gegevens niet prijs te geven dan?
Cyanogenmod heeft dit nu ook in hun systemen. Erg erg mooi verwerkt. Het bekijken waard.
Hoe kun je makkelijk zien of en welke update er binnen is bij zo’n hidden update zonder in apparaatbeheer te hoeven gaan?
Daar zie je alleen versienummer. Dus of dat iets nieuws is weet je dan nog niet. Iemand suggestie?
ik gebruik de apparaatheerder van Vodafone.
het voordeel is dat je de app niet zomaar kan uit zetten, omdat je er een pincode voor nodig hebt.
met de android device manager kan je de functie makkelijk uitzetten als je eenmaal de pin of patroon gekraakt hebt.
het nadeel is dat alleen Vodafone klanten deze kunnen gebruiken
De eerste versie werkt niet eens bij mij. Kut dus =)
Inderdaad de optie om op afstand je wachtwoord te wijzigen of een wachtwoord erop zetten is geweldig!
Ps, Dim je bent vergeten de laatste zin af te maken 😉