Android 8.0 Oreo-update voor Samsung Galaxy S8(+) van start in België, Nederland volgt volgende week

Android 8.0 Oreo-update voor Samsung Galaxy S8(+) van start in België, Nederland volgt volgende week

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy S8

Android 8.0 Oreo is door Samsung uitvoerig getest in een bètaprogramma welke op 30 oktober van 2017 van start ging. Er zijn in dit programma vier versies uitgerold naar testers in Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Aan de hand van feedback van deze testers heeft Samsung problemen kunnen verhelpen om uiteindelijk het programma op 17 januari te sluiten. Inmiddels hebben Duitse deelnemers aan het bètaprogramma de Oreo-update ontvangen.

Inmiddels is Samsung zover dat de definitieve versie van Oreo verspreid kan worden. Bezitters van de Samsung Galaxy S8 en S8+ in Duitsland, India, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Noorwegen en België ontvangen momenteel nu deze lang verwachte update. De firmwareversie is gelijk aan die van de toestellen die hebben deelgenomen aan het bètaprogramma, namelijk G950/G955-FXXU1CRAP. De OTA-update is 1.3GB groot.

Zij kunnen nu in de multi-modus twee apps tegelijkertijd op het scherm openen, en een snelkoppeling aan te maken om de twee apps meteen op je scherm te krijgen. Aan de snelkoppelingen op het startscherm worden ook meer beheermogelijkheden toegevoegd. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om berichten-apps twee keer te installeren zodat je met twee accounts tegelijkertijd kan communiceren. Verder worden er meer mogelijkheden toegevoegd aan het Always On Display en het Edge-scherm.

Update downloaden

De verspreiding van een nieuwe software-update gaat altijd gefaseerd, zodat er gekeken kan worden of er geen bugs zijn. Het kan dus zijn dat een vriend(in) de update al binnen heeft, maar jij nog niet. Het is een kwestie van geduld alvorens hij ook bij jou binnenkomt. Het downloaden van de update kun je het beste via een wifi-verbinding doen. Zorg er daarnaast voor dat je S8 opgeladen is alvorens de update te installeren.

Duurt het te lang, dan kun je nog altijd je Samsung-toestel verbinden met de PC en checken in de software van Samsung of de update uitgerold wordt.

Heb jij de update al binnen? Laat het weten in de reacties!

Oreo voor Nederlandse S8-gebruikers

We hebben Samsung Nederland gevraagd wanneer de update in Nederland van start is gaat. Ze hebben aangegeven dat ze nog geen datum kunnen bevestigen, maar verwachten dat de update voor Nederland begin volgende week van start zal gaan. Nog even geduld dus!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk