Android 7.1.2 rolt al uit voor de Pixel C, andere toestellen op komst?

Android 7.1.2 rolt al uit voor de Pixel C, andere toestellen op komst?

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Stabiele Android 7.1.2 komt eraan

Op 20 maart werd de tweede bètaversie van Android 7.1.2 door Google vrijgegeven. Hierin zijn enkele kleine veranderingen voor smartphones waargenomen, zoals het toevoegen van sleepgebaren op de vingerafdrukscanner voor de Nexus 6P . De Nexus 5X had deze al in de eerste bèta ontvangen. Ook kan je een direct antwoord verzenden vanaf je toetsenbord, en zijn er nog een paar andere kleine aanpassingen.

Deze veranderingen zijn nu naar de stabiele versie van Android 7.1.2 gekomen. Deze versie van Android 7.1.2 is officieel nog niet begonnen met uitrollen. De Pixel C is dus het eerste apparaat die de stabiele versie van Android 7.1.2 ontvangt.

Voor de Pixel C zijn er nog een paar specifieke veranderingen in de update verwerkt. Zo is de standaard launcher van de Google Now Launcher veranderd naar de Pixel Launcher, mede omdat de Google Now Launcher gaat verdwijnen. Swipe nu van onderen naar boven om de app-drawer te openen, en bekijk het weer rechtsboven in een nieuwe widget. Ook zijn de navigatiebuttons onderaan het scherm met wit opgevuld, precies in de stijl zoals de Google Pixel en Google Pixel XL ook hebben.

Daarnaast is het multitasking menu aangepakt. Je krijgt nu bij het indrukken van de multitaskbutton een overzicht van 8 apps naast elkaar. Het overzicht van een rij apps waar je doorheen kon scrollen is verleden tijd op de Pixel C. Hiermee wil Google beter gebruik maken van de ruimte die een tablet biedt voor bijvoorbeeld multitasking. Helaas moet je het met de meest recente 8 apps doen, want er valt verder niet te scrollen in het nieuwe overzicht.

Ten slotte merken gebruikers op dat de update met de beveilingspatch van april komt. Dit is vreemd, aangezien Google normaal gesproken deze updates op een maandag uitrolt. Het ligt daarmee voor de hand dat andere Nexus- en Pixelapparaten komende maandag ook Android 7.1.2 zullen ontvangen, samen met de beveiligingsupdate van april.

Beschikbaarheid Android 7.1.2

Gebruikers die niet in het bèta-programma zitten krijgen de update van in totaal 340 MB vanaf nu aangeboden voor de Pixel C. Via instellingen > Over dit apparaat kan je op updates checken. De factory image, waarmee je de update meteen kan downloaden, staat nog niet online, maar dit zal waarschijnlijk ook niet lang meer duren.

Bron: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk