Android 13 kan laadtijden games enorm verkorten

Android 13 kan laadtijden games enorm verkorten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android 13 zou wel eens een goede invloed kunnen hebben op de laadtijden van games. Google maakt weliswaar wat vreemde keuzes met zijn gamedienst Stadia, het is duidelijk nog niet klaar met gaming. Zo heeft het in Android 12 verschillende nieuwe opties geïntroduceerd voor mobiele gamers en dat wil het in Android 13 doorzetten.

Game Dashboard

In Android 12 zagen we onder andere het nieuwe Game Dashboard waarmee je snel screenshots kunt maken of zelfs hele video’s. Bovendien kunnen ontwikkelaars dankzij de nieuwe Game Mode API veel betere prestaties uit hun game halen, zonder daarbij de batterijduur van het toestel te beïnvloeden. Android 13 krijgt daarbovenop waarschijnlijk weer nieuwe snufjes.

Android-expert Mishaal Rahman zegt dat er een nieuwe methode wordt toegevoegd aan de GameManager API, genaamd setGameState. Hierdoor kunnen games hun status doorgeven aan het systeem. Dat helpt het systeem te weten te komen of een game kan worden verstoord, maar ook wat hij aan het doen is, laden bijvoorbeeld. Doordat zelfs de laadtijd wordt doorgegeven (via GAME_LOADING), kunnen de CPU-prestaties tijdelijk extra worden opgeschroefd en dat kan zorgen dat je minder lang naar een laadscherm hoeft te turen.

Kortere laadtijden

Het zou de bedoeling zijn om deze functie bij Android 13, dat later dit jaar moet verschijnen, mogelijk te maken op alle toestellen op dat besturingssysteem. Dit zou dan eerst moeten worde getest via de Vendor Test Suite. Het is uiteraard te hopen van wel, want het zou de prestaties van je game sterk kunnen verbeteren.

Ben je nieuwsgierig wat je nog meer kunt verwachten van Android 13? Lees dan het artikel ‘Dit zijn de vijf belangrijkste nieuwe functies van Android 13’ en die over ‘Nog meer handige kleine features voor Android 13’.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk