Android 11: naadloze updates is voortaan verplicht voor fabrikanten

Android 11: naadloze updates is voortaan verplicht voor fabrikanten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Naadloze updates

Met Android 7.1 Nougat uit 2016 introduceerde Google voor het eerst de naadloze updates waarmee fabrikanten op hun toestellen updates op de achtergrond kunnen installeren zonder de tussenkomst van een gebruiker. Google wil deze functie nu verplichten, want met Android 11 zijn de naadloze updates een onderdeel van Googles Vendor Test Suite (VTS), meldt XDA Developers. VTS is een test die telefoons ondergaan en waarbij ze aan alle eisen van Google moeten voldoen alvorens ze een Android-licentie krijgen, en dus met Google-apps en de Play Store aan de slag kunnen.

Bij naadloze updates worden Android-telefoons verdeeld in twee partities waarop het besturingssysteem staat geïnstalleerd, en de installatie van beveiligingsupdates gebeurt dan handig op de achtergrond op de tweede partitie. Deze methode is niet alleen praktisch voor gebruikers, maar het is ook veilig, want zelfs als er iets mis gaat met een update, blijft er een tweede partitie over waarop het Android-besturingssysteem staat geïnstalleerd.

Nieuwe functies van Android 11

Welke merken ondersteunen het?

Eerder deed Google al aan fabrikanten de sterke aanbeveling om naadloze updates toe te passen en we zien dat een groot deel er ook mee aan de slag gaat, bijvoorbeeld: OnePlus, Motorola en Sony. Een grote speler die er dan weer geen gebruik van maakt, is Samsung. Nieuwe toestellen die met Android 11 uit de doos komen, zullen nu dus standaard met deze manier van updates moeten komen.

Google doet al langer inspanningen om het updateproces op Android-telefoons te verbeteren. Met Android 10 kwam Google met Project Mainline en ook 'Resume on reboot' is een sterke comfortupgrade voor gebruikers.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk