Android 10 Go Edition officieel: inzetten op snelheid en beveiliging

Android 10 Go Edition officieel: inzetten op snelheid en beveiliging

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android 10 Go Edition

Android Go is Googles besturingssysteem dat gericht is op minder krachtige telefoons, en het werd voor het eerst onthuld tijden de Google I/O-conferentie twee jaar geleden. Het is Googles doel om vooral mensen in opkomende markten te bereiken en zo "de volgende miljard gebruikers" te bereiken. Ondertussen heeft het bedrijf vorig jaar de Android Pie-versie van zijn Android Go Edition-besturingssysteem getoond, die minder opslag gebruikt, sneller opstart en je zuiniger met mobiele data laat omspringen.

Enkele weken geleden bracht Google Android 10 uit, en daarom is het nu tijd voorde Android 10 Go Edition. Google onthult het besturingssysteem op zijn blog. Vorig jaar was Go Edition nog beschikbaar ik 120 landen, maar ondertussen bracht Google 1.600 verschillende modellen van Android Go-telefoons uit, in 180 landen. Het bedrijf focust zich dit keer niet meer op telefoons met 1 GB aan werkgeheugen of minder, maar op telefoons met 1,5 GB aan RAM. Dat toont aan dat de hardware voor Android Go-telefoons evolueert.

Beelden van Android Go

Snelheid en beveiliging

Snelheid en beveiliging zijn de sleutelwoorden bij Android 10 Go Edition. Het bedrijf zorgde er dit jaar voor dat apps sneller werken op het besturingssysteem. Apps worden nu tot 10 procent sneller gelanceerd vergeleken met de Pie-versie, en daarnaast zijn de prestaties ook stabieler geworden.

Op het vlak van beveiliging komt Google nu ook met zijn verbeterde Adiantum-encryptie. Voorheen was het enkel bij krachtige telefoons mogelijk om alle gegevens op het apparaat te versleutelen, maar dankzij het nieuwe encryptiemodel dat gebaseerd is op het versleutelingsalgoritme ChaCha zijn de hoge hardwarevereisten verdwenen. Google zegt dat Android Go nu even veilig is als Android, en dat de volgende miljard gebruikers die voor het eerst online gaan, dat nu met dezelfde mate aan beveiliging kunnen doen.

Beelden van Android Go

Aangepaste applicaties

Google maakt nog steeds aangepaste versies van zijn populaire diensten speciaal voor Android Go-telefoons, want het bedrijf lanceerde dit jaar Google Go, met voorleesfunctie en Lens-integratie, en zij Gallery Go-app. Die laatste brengt de functionaliteit van Google Foto's in een lichtere applicatie. Daarnaast optimaliseren ook steeds meer third-party-ontwikkelaars hun applicaties voor Android Go. Dat deden onder meer Uber, Facebook Messenger, Twitter, en Spotify gedurende het voorbije jaar.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk