Aantal Nexus 6P-eigenaren ervaart behoorlijke accuproblemen

Aantal Nexus 6P-eigenaren ervaart behoorlijke accuproblemen

Accuproblemen

Op meerdere plekken op het internet wordt geklaagd over Nexus 6P-toestellen die uit zichzelf uitschakelen ondanks dat er nog voldoende (tussen de 10 en 60 procent) accucapaciteit in het toestel aanwezig is. Gebruikers geven aan dat dit probleem hoogstwaarschijnlijk te wijten is aan Android 7.0 maar enkele mensen ervaren het probleem nog steeds wanneer ze de Nexus 6P op Android 6.0 Marshmallow hebben teruggezet, alhoewel het dan wel bij een lager accupercentage voorkomt.

Ook zijn er problemen gerapporteerd over het abnormaal snel leeglopen van de accu van bijvoorbeeld 40 naar 0 procent waarna het accupercentage bij opladen weer op 40 procent of zelfs meer staat. De accubesparingsmodus heeft bij sommigen ook geen invloed op dit euvel. De Nexus blijft uitschakelen bij voldoende accucapaciteit.

Hoe dan ook, een toestel mag niet zomaar uitschakelen als er nog ruim voldoende accucapaciteit is en de accu zelf nog goed werkt. Aangezien er al zoveel meldingen zijn gedaan over dit accuprobleem met de Nexus 6P op deze site en de Google Product Forums, kan Google op zoek gaan naar de oorzaak. Helaas heeft het techbedrijf wel een lage prioriteit aan dit probleem gegeven en is er vooralsnog geen zicht op een mogelijke oplossing. Ook verwijst de fabrikant van het toestel, Huawei, deze mensen weer naar Google omdat het volgens hen een softwareprobleem is.

Serieuze problemen

Het lijkt erop dat het probleem zich vooral voordoet in regionen met een kouder klimaat. Gebruikers die hier wonen zien hun Nexus 6P met 60 procent accucapaciteit ineens uitschakelen. Voor een gebruiker op Reddit heeft dit al voor behoorlijk wat problemen gezorgd. Deze persoon wilde in de middle of nowhere een taxi bellen maar helaas, de Nexus 6P deede niets meer. Gelukkig was er een hotel in de buurt waar hij gebruik mocht maken van de telefoon om iemand te bellen die hem kon ophalen. Stel je voor dat je in een noodsituatie 112 moet bellen en je Nexus staat op zwart?

We hopen dat Google een hogere prioriteit aan dit accuprobleem geeft en op korte termijn voor een oplossing zorgt. Google heeft officieel nog geen reactie gegeven.

Ervaren jullie deze problemen ook met de Nexus 6P?

Bron: Android Police

Huawei Nexus 6P (2015)
3450 mAh
5.7 inch - 2560x1440 px
32/64/128 GB
Qualco Snapdragon 810

Meer info

Huawei Nexus 6P (2015)
3450 mAh
5.7 inch - 2560x1440 px
32/64/128 GB
Qualco Snapdragon 810

Meer info

Lees meer over:
Nexus 6 2015

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties