De Samsung Galaxy S22 Ultra is een topsmartphone die we in januari 2022 mogen verwelkomen. Conceptdesigner Technizio Concept blikt alvast vooruit bij LetsGoDigital en maakte een ontwerp van de telefoon op basis van geruchten. We bespreken de vier opvallendste en meest realistische kenmerken in zijn renders.
1. Olympus-camera
Samsung slaat met camerafabrikant Olympus de handen in elkaar om de camera van de Samsung Galaxy S22 Ultra te ontwikkelen, dat bleek uit recente geruchten. Volgens die informatie komt de telefoon met een grote 200 MP hoofdcamera en twee telelenzen: eentje met 3x optische zoom en een tweede met 10x zoom. Kies je voor een zoombereik tussen die waarden, dan wordt het beeld bijgesneden.
Verder wil Samsung de beeldstabilisatie verbeteren, en daarvoor haalt het zijn inspiratie bij de iPhone 12 Pro Max. Die heeft een camera met sensor-shift-technologie. Anders dan bij optische beeldstabilisatie wordt niet de lens, maar de sensor gestabiliseerd, en dat is een techniek die zijn oorsprong kent in de professionele fotografie. Samsung experimenteert nu alvast met zo’n systeem.
2. Focus op de S Pen
De Samsung Galaxy S21 was de eerste uit de reeks die ondersteuning biedt voor Samsungs slimme S Pen-stylus. Het bedrijf wil nu op dat idee verder bouwen, dat blijkt uit geruchten. Samsung gaat twee soorten van de S Pen uitbrengen met zijn telefoon: een standaard model zonder bluetooth, en een extra grote S Pen Pro met bluetooth.
Wat de softwarematige functionaliteiten betreft, zijn er geen nieuwe details gelekt. We weten wel dat de S22, anders dan de Note-reeks, nog steeds geen plaats krijgt in de behuizing waar je de S Pen in kan stoppen. Samsung komt daarentegen wel met aangepaste hoesje waarmee je de stylus mooi kan wegstoppen. Samsung wil de S Pen daarnaast laten werken met de Galaxy Z Flip 3 en ook met de Z Fold 3.
3. 65 watt oplader
Samsung zette bij de Galaxy S21 Ultra een stapje terug wat snelladen betreft. Niet alleen kreeg de telefoon geen oplader meer in de doos, maar hij kon nog maximaal met een vermogen van 25 watt opladen. Bij de S20 Ultra was dat nog 45 watt. Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat Samsung achterblijft op het vlak van snelladen met de 22 Ultra, en daarom kan die telefoon mogelijk werken met dit nieuwe 65 watt exemplaar.
4. Geen selfiecamera onder het scherm
Sinds eind vorig jaar doet in geruchten de ronde dat de Galaxy Z Fold 3 zal werken met een selfiecamera die onder het scherm zit verwerkt. Samsung heeft de technologie nu onder de knie, maar op renders van de Z Fold 3 van afgelopen week was toch een camera-inkeping zichtbaar. Samsung heeft daarom beslist om de speciale camera alsnog links te laten liggen, omdat de cameraprestaties nog steeds tegenvallen. Dat vormde ook jaren geleden al het probleem. Volgens het Zuid-Koreaanse Naver werkt Samsung wel aan een oplossing, maar het resultaat daarvan zouden we pas zien in de volgende Galaxy Note-telefoon. En die verschijnt pas in het najaar van 2022.
Dit weten we al zeker
Een van de enige zaken die we nu al met zekerheid weten over de S22 Ultra-telefoon, is dat Samsung werkt met chipontwerper AMD aan zijn volgende Exynos-processor. Er wordt daarbij sterk gefocust op grafische prestaties, en AMD wil raytracingtechnologie voor het eerst mogelijk maken bij smartphones.
Op basis van die informatie en een ingediend patent van Samsung gaat de conceptdesigner van deze renders ervan uit dat de S22 Ultra weleens met een ingebouwde ventilator kan komen. Die moet betere koeling mogelijk maken, al zijn er verder geen aanwijzingen, dat zo’n fan echt een weg zal vinden in de S22 Ultra. Je kan de conceptrenders ook bekijken in de video onderaan dit artikel.
Naar welke features van de S22 Ultra kijk jij uit? Misschien kijk je nu eerst en vooral uit naar de komst van dat goedkopere vlaggenschip, de S21 FE. Daarover raakte vandaag nog meer bekend. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Vorige week werd er nog iets anders ‘uitgelekt’… ik denk dat ik nog een paar maandjes wacht voordat ik de geruchten weer voor ‘mogelijk’ ga aanzien.