Google TV

Wat is Google TV?

De Chromecast is een kleine HDMI-dongle die je in je tv stopt. Hierdoor kan je meteen vanaf je telefoon, tablet of de Chrome-browser op je pc films en series naar je tv streamen. Zo kan je dus elke 'domme' tv slim maken. Naast films en series kan je ook je eigen foto's en video's of presentaties en documenten op je tv weergeven. De eerste Chromecast-dongles werden met Android TV geleverd en de nieuwste draait op Google TV. Eigenlijk is het een schil die over Android TV heen ligt. Naast die vernieuwde interface krijgt de Chromecast met Google TV ook een afstandsbediening. Google TV is ook als besturingssysteem op verschillende smart-tv's te vinden, zoals deze.

De nieuwe interface van Google TV bevat onder andere het onderdeel 'Voor jou' dat gepersonaliseerde content weergeeft. Google geeft zijn Google Assistent een plekje op de afstandsbediening, waardoor het slimme hulpje nog belangrijker wordt. Je kan zo op zoek gaan naar je favoriete serie zonder daarvoor specifieke apps voor te openen. Je kan bijvoorbeeld zoeken op ‘Films met Rami Malek’ voor een overzicht van films waarin hij speelt. Klik op een van de streamingdiensten die de film aanbiedt, om de film te bekijken. Helaas werkt deze functie nog niet naar behoren in combinatie met Nederlandse apps.

Chromecast met Google TV kopen

De Chromecast met Google TV aan is de nieuwste variant van de Chromecast, een stickje dat elke 'domme' tv slim kan maken Lees meer

Vanaf € 79,95

Bestel op

Populairste artikelen over de Chromecast met Google TV:

Google TV nieuws

Lees al het laatste nieuws over Google TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties