Google TV

Lees al het laatste nieuws over Google TV

Wat is Google TV?

De Chromecast is een kleine HDMI-dongle die je in je tv stopt. Hierdoor kan je meteen vanaf je telefoon, tablet of de Chrome-browser op je pc films en series naar je tv streamen. Zo kan je dus elke 'domme' tv slim maken. Naast films en series kan je ook je eigen foto's en video's of presentaties en documenten op je tv weergeven. De eerste Chromecast-dongles werden met Android TV geleverd en de nieuwste draait op Google TV. Eigenlijk is het een schil die over Android TV heen ligt. Naast die vernieuwde interface krijgt de Chromecast met Google TV ook een afstandsbediening. Google TV is ook als besturingssysteem op verschillende smart-tv's te vinden, zoals deze.

De nieuwe interface van Google TV bevat onder andere het onderdeel 'Voor jou' dat gepersonaliseerde content weergeeft. Google geeft zijn Google Assistent een plekje op de afstandsbediening, waardoor het slimme hulpje nog belangrijker wordt. Je kan zo op zoek gaan naar je favoriete serie zonder daarvoor specifieke apps voor te openen. Je kan bijvoorbeeld zoeken op ‘Films met Rami Malek’ voor een overzicht van films waarin hij speelt. Klik op een van de streamingdiensten die de film aanbiedt, om de film te bekijken. Helaas werkt deze functie nog niet naar behoren in combinatie met Nederlandse apps.

Google TV

Google TV in Nederland

Vanaf 31 mei 2022 is Chromecast ook officieel in Nederland en België beschikbaar. Dat was het apparaatje al natuurlijk, maar alleen via het grijze kanaal. Nu brengt Google de Chromecast ook in Nederland uit en dat betekent dat we ook content van Nederlandse streamingdiensten kunnen bekijken. Dit zijn ze:

  • YouTube
  • Netflix
  • Disney+
  • Prime Video
  • Videoland
  • NPO Start
  • Ziggo GO
  • Viaplay
  • HBO Max
  • Apple TV

Nog veel meer interessant nieuws over de Chromecast met Google TV vind je in de artikelen hieronder:

Chromecast met Google TV kopen

Chromecast met Google TV is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 39,99 euro voor de HD-versie en 69,99 euro voor de 4K-variant.

Chromecast met Google TV (HD) kopen

Chromecast met Google TV (HD) kopen

De Chromecast met Google TV (HD) is een lichtere variant van de Chromecast met Google TV (4K). Deze HD-versie kan streamen met een 1080p-resolutie en is ook goedkoper. De Chromecast met Google TV (HD) krijgt tevens meer opslag: 4,7 GB tegenover de 4,4 GB bij de 4K-versie. Voor een adviesprijs van 39,99 euro maak je met deze Chromecast van elke televisie een smart tv.

39,99 euro

Winkelen op:

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

Dit vind je misschien ook leuk