YouTube heeft nu handige hoofdstukken in video's, zie jij ze al?

YouTube heeft nu handige hoofdstukken in video's, zie jij ze al?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube-hoofdstukken

YouTube is de populairste video-app ter wereld en Google rolt nu een nieuwe functie uit waarmee je nog meer van video's kan genieten. Misschien bekijk je regelmatig lange video's op YouTube of uploads van livestreams. In dat geval mist een video vaak structuur en dan kan je niet anders dan de video in stukjes bekijken en regelmatig delen overslaan. Dat kan onder meer door tweemaal tikken aan rechterkant van je scherm.

YouTube gaat nu aan content-makers de mogelijkheid bieden om wel de nodige structuur te creëren aan de hand van hoofdstukken, dat meldt Android Police. Videomakers kunnen hun video indelen in afzonderlijke delen en vervolgens elk deel te benoemen. Kijkers kunnen de verschillende delen duidelijk op de tijdlijn zien en als ze over elk deel bewegen dan zien ze ook de titels verschijnen.

Beelden van de app

We zagen in het verleden al hoe sommige contentmakers er zelf voor kozen om wat structuur in video's te creëren door in de omschrijving van de video titels te vermelden en die te linken met de juiste tijdsaanduiding in een video. Als je vervolgens op die tijdsaanduiding tikte, dan kwam je meteen op het juiste moment terecht zonder dat je eerst hoefde te zoeken. Deze oude vorm zal dus niet langer nodig zijn, al zijn de nieuwe hoofdstukken voorlopig nog niet te zien op de YouTube-website. We zien ze enkel in de app.

Beschikbaarheid

De nieuwe hoofdstukken zijn te zien op een deel van onze telefoons en het gaat dus om een zogenaamde server-side update van Google die voor een beperkte groep gebruikers is uitgerold. Hoofdstukken zijn nog niet in alle video's beschikbaar, omdat Youtubers ze manueel moeten toevoegen. Krijg jij ze al te zien op jouw telefoon? Test het met deze video en laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

YouTube

YouTube

YouTube is het videoplatform van Google en het is het populairste platform voor video's wereldwijd. Dagelijks gebruiken meer dan 122 miljoen mensen YouTube, dat blij ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk