WhatsApp laat je nu privé antwoorden op berichten in een groepsgesprek

WhatsApp laat je nu privé antwoorden op berichten in een groepsgesprek

Privé beantwoorden

WhatsApp Bèta versie 2.18.399 brengt een aantal nieuwigheden naar de populaire berichtendienst. Gelukkig gaat het nog niet om de beruchte advertenties die we weldra mogen verwachten. Wel heeft de berichtendienst een nieuwe feature ontvangen waarmee je kan antwoorden op een bericht in een groepsgesprek, maar dan zonder dat de hele groep het te zien krijgt.

De feature heeft 'Privé beantwoorden' en het werkt zo. Bij een groepsbericht kan je de tekst lang ingedrukt houden en op het menu rechtsboven tikken. Een nieuwe optie laat je toe om te privé te antwoorden op het bericht. Vervolgens krijg je jouw gesprek met die persoon te zien en als refererende tekst verschijnt de tekst uit het groepsbericht. Je kan vervolgens je bericht typen en verzenden. Op die manier refereer je dus duidelijk naar het groepsbericht zonder dat de hele groep jouw reactie te zien krijgt. De functie werkt ook voor oudere berichten.

WhatsApp Privé beantwoorden

Het vreemde is dat we al lang wachten op deze feature, want we kregen hem vorig jaar al te zien. WhatsApp had de feature per ongeluk toegepast in de bètaversie van de Windows Phone-app. Uiteindelijk bleek dat de feature nog niet klaar was om uitgerold te worden.

62 nieuwe emoji

Verder komt WhatsApp ook met een nieuwe reeks emoji die gebaseerd zijn op Unicode 11.0 van het Unicode Consortium en die bevat 62 nieuwe emoji waaronder een feestgezichtje, mango, kangoeroe, enzovoort. Google en Microsoft hadden al hun eigen interpretatie van de nieuwe emoji toegevoegd, maar voor de stabiele versie van WhatsApp en voor Messenger is het nog wachten.

Via: Android Police

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties