Zo schakel je automatische back-ups van WhatsApp-gesprekken en foto's in [stappenplan]

Zo schakel je automatische back-ups van WhatsApp-gesprekken en foto's in [stappenplan]

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Back-up foto's, video's en gesprekken

Wanneer je wel eens je telefoon kwijt bent geraakt, zul je het wellicht kennen: het is heel vervelend om al je WhatsApp-gesprekken en vaak vooral ook foto's en video's die je via WhatsApp hebt ontvangen te verliezen. Vanaf vandaag begint WhatsApp met een grote uitrol van automatische cloud-back-ups voor WhatsApp. De back-up, uiteraard wanneer je deze mogelijkheid inschakelt, gemaakt naar Google Drive en daar merk je verder helemaal niets van. Standaard heb je altijd 15 GB aan gratis opslag in Google Drive die ook gedeeld wordt met bijvoorbeeld Gmail.

Standaard wordt er alleen een back-up naar Google Drive gemaakt van je foto's en chatgesprekken. Wanneer je zelden video's verstuurt of ontvangt of genoeg Google Drive-ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om een back-up te maken van je video's.

Deze nieuwe functie werd maanden geleden al uitgerold voor een relatief kleine groep gebruikers, maar is nu ook beschikbaar voor het grote publiek. Dat laat Google op zijn blog weten. Wanneer je de Google Drive-back-up-functie nog niet kunt vinden bij de back-up-instellingen onder 'Chats en oproepen' in de instellingen, dan kun je de officiële bètaversie direct vanaf de website van WhatsApp downloaden. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Automatisch cloud-back-up inschakelen [stappenplan]

De uitrol van de nieuwe back-up-mogelijkheid van WhatsApp zal mogelijk een flinke tijd in beslag nemen. Google heeft het in het aankondigingsbericht over een uitrol die plaatsvindt over 'de komende maanden', het is echter mogelijk om de mogelijkheid al te krijgen door de bètaversie van WhatsApp te gebruiken.

1) Download de bètaversie van WhatsApp op http://whatsapp.com/android.

2) Installeer de bètaversie (mogelijk moet je daarvoor de optie 'installeren vanuit onbekende bronnen' in de beveiligingsinstellingen van je toestel aanvinken).

3) Open WhatsApp, waarna je het onderstaande scherm zult zien.

5) Klaar! Je kunt nu de instellingen eventueel bewerken onder het kopje 'Chats en oproepen' en dan 'Chat back-up' bij de instellingen van WhatsApp.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk