Deze app weet of je in contact bent geweest met een corona-patiënt

Deze app weet of je in contact bent geweest met een corona-patiënt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Update 06-03: De ontwikkelaar heeft ons laten weten dat de app tijdelijk geschorst is door Google. De ontwikkelaar doet er alles aan om de app weer in de Play Store beschikbaar te maken.

CoroGuard

CoroGuard is een nieuwe app die verdere verspreiding van het coronavirus wil beperken. De werking ervan is heel simpel, je installeert de app en vanaf dat moment wordt je locatie lokaal op de telefoon opgeslagen. Ben je vervolgens in de buurt van een corona-patiënt of in een gebied dat gemarkeerd is als corona-gebied geweest, dan zal de app op geel springen.

Corona Tracker

Waarschuwing via crowdsourcing

Bij een gele melding in de app zal deze je vragen om medische hulp te zoeken. Ben je positief getest voor COVID-19, dan kun je ervoor kiezen om dit te bevestigen in de app. Hiermee deel je een anonieme kopie van je locatiegeschiedenis delen met alle andere apparaten waarop de app geïnstalleerd is. Deze apparaten zullen op hun beurt weer nagaan of deze in de buurt zijn geweest van de betreffende persoon en weer op geel springen en vragen om bevestiging et cetera.

De app maakt gebruik van crowdsourcing om de verspreiding van het virus binnen de perken te houden. Dat zal natuurlijk alleen werken als iedereen deze app op zijn of haar telefoon installeert en bekendheid onder het publiek is dan ook een vereiste.

Privacy en locatie

De 21-jarige software engineer-student Jesse de Gans, bekend van It's Study Time, geeft aan Androidworld aan dat privacy bij hem hoog in het vaandel staat: "Ik wil benadrukken dat de locatiegeschiedenis van de gebruiker niet gedeeld wordt voordat deze gebruiker in de app aangeeft dat hij of zij geïnfecteerd is met het corona-virus. Daarnaast zal de data niet gekoppeld worden aan een telefoonnummer of een ander persoonsmiddel waardoor deze anoniem blijft en puur gebruikt kan worden voor het nagaan of iemand in contact is geweest met deze persoon."

CoroGuard downloaden

CoroGuard is nu alleen nog voor Android beschikbaar maar zal binnenkort ook in de App Store van Apple beschikbaar komen. De Gans werkt nog aan meer vertalingen maar het lanceren van de app had in zijn ogen op dit moment een dusdanig hoge urgentie dat de vertalingen even moesten wachten. Je kan de app via de knop hieronder in de Play Store downloaden.

CoroGuard

CoroGuard - Houdt u en uw naasten veilig

CoroGuard - Houdt u en uw naasten veilig

CoroGuard is een app die verdere verspreiding van het coronavirus wil beperken. De werking ervan is heel simpel, je installeert de app en vanaf dat moment ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk