Truth Social is de nieuwe sociale media-app van Donald Trump

Truth Social is de nieuwe sociale media-app van Donald Trump

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft maandag zijn Truth Social-app uitgebracht. Het is een sociale media-app die in de eerste plaats een alternatief moet bieden voor Twitter, waar Trump niet langer welkom is. De app is alvast beschikbaar voor iOS.

Truth Social

Vorig jaar kondigde Donald Trump aan dat hij een eigen sociale media-app zal uitbrengen. Berichten van Trump werden regelmatig op de klassieke sociale mediadiensten verwijderd omdat ze misleidend waren en aanzetten tot haat en geweld. CNET meldt nu dat Truth Social vanaf nu beschikbaar is in de iOS App Store.

Truth Social is uitgebracht door de Trump Media & Technology Group (TMTG), die zich volgens Trump verzet tegen "linkse mediabedrijven". TMTG stelt dat Truth een plek is zonder censuur en politieke discriminatie. De opzet doet verder erg denken aan Twitter, maar in de plaats van tweets schrijf je 'Truths'. De app heeft ook een alternatief voor het retweeten.

"Ongelooflijke vraag"

We kennen oud-president Donald Trump als een doorgewinterd Twitter-gebruiker, maar daar kwam in januari van 2021 een einde aan toen zijn Twitter-account definitief werd geschorst. Dat was het gevolg van Trumps oproep op televisie en sociale media om bij Capitool in Washington DC te verzamelen, wat leidde tot vernieling in de Amerikaanse hoofdstad. Donald Trump is ook niet langer welkom op Facebook en YouTube.

De app is dus maandag gelanceerd maar dat ging niet zonder technische problemen. Gebruikers kunnen geen account creëren en komen in de plaats op een wachtlijst terecht. Dat is volgens de app door een "ongelooflijke vraag". Verder kreeg de app ook kritiek omdat ze van open-source-software gebruik zou maken op een onrechtmatige manier, dat weet Engadget.

Gerelateerde artikelen

Truth is niet de enige sociale media-app die het veel minder nauw neemt met moderatie, want eerder verwijderde Google ook al de app Parler uit de Play Store. De app schond Googles Play Store-beleid nadat gebruikers van het medium gebruik maakten om tot geweld op te roepen. Telegram zit daarnaast ook in de problemen omdat ze wordt gebruikt door gewelddadige extreemrechtse groeperingen.

Afbeelding: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk