Telegram krijgt dit jaar videobellen in groep en met twee

Telegram krijgt dit jaar videobellen in groep en met twee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telegram-videobellen

Videobellen is belangrijker dan ooit geworden nu we wereldwijd met familie en vrienden het contact beperken. Google Duo verhoogde al het maximaal aantal deelnemers van een videogesprek tot 12 en ook in WhatsApp kan je nu met acht in plaats van vier mensen tegelijk bellen. De populaire berichtendienst Telegram biedt nog geen ondersteuning voor deze functie, maar daar komt dit jaar verandering, dat schrijft de dienst in een blogbericht.

Volgens Telegram mogen we videobellen en videobellen in groep of met twee personen later dit jaar verwachten, al geeft het bedrijf geen specifieke lanceringsdatum. Volgens de dienst werd het wakkergeschud door de huidige wereldwijde lockdown die aantoont dat er nood is aan betrouwbare communicatietools voor videobellen.

Screenshot van Google DuoVideobellen in groep met Google Duo

Telegram merkt daarbij naar eigen zeggen op dat de huidige oplossingen ofwel heel handig en functioneel zijn, of juist heel veilig zijn. Telegram ziet het daarbij als een uitdaging om beide aspecten te verenigen in zijn videobelfunctie. Veel meer leren we nog niet, want het is bijvoorbeeld nog niet bekend met hoeveel mensen je tegelijk zal kunnen bellen via Telegram.

Nieuwe gebruikers

Op dit moment telt telegram 400 miljoen gebruikers wereldwijd, en dat zijn er 100 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dagelijks activeren 1,5 miljoen nieuwe gebruikers de berichtendienst volgens Telegram en in 20 landen is Telegram de meest gedownloade sociale media-app van dit moment.

Heb jij al Telegram? Kijk je uit naar videobellen via de app? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Je kan ook met Androidworld in contact blijven via Telegram. Sluit je hier aan op ons Telegram-kanaal.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk