Strava toont rustige routes voor social distancing-workouts

Strava toont rustige routes voor social distancing-workouts

Strava Routes

In België wordt het afgeraden om naar buiten te gaan, zelfs al is het in een rustig gebied. Nederland heeft de regels omtrent het sporten niet aangescherpt: in die zin mag men naar buiten, indien ze ten minste 1,5 meter afstand houden. Strava speelt daar nu op in met zijn Routes-dienst voor Summit-gebruikers. Met de Routes-dienst is het mogelijk om een workout op te stellen die voldoet aan de verschillende vereisten, zoals de drukte op de route, hoogteverschillen, et cetera. Strava Routes kan ook een heatmap weergeven, waardoor je precies weet hoe druk het op je route zal zijn – daarmee kan je zelf kiezen of je de route wel of niet gaat lopen.

Strava Routes

Strava Routes biedt gepersonaliseerde routes op basis van geselecteerde voorkeuren

Strava gebruikt data van OpenStreetMap om zijn routes op te stellen. OpenStreetMap is de grootste leverancier van open source terreindata. Routes kan vervolgens kiezen uit zo’n 3 miljard routes, waaruit hij de leukste en rustigste route(s) zal selecteren - daarbij houdt de app dus rekening met je opgegeven voorkeuren. Uiteraard kan je nog altijd zelf aan de slag gaan met het opzetten van eigen routes, onder andere via de online Route Builder van Strava. Zulke routes kan je gebruiken op Garmin-smartwatches plaatsen, zoals de Fenix 6. Tegelijkertijd moet je met zulke webapps zelf nog meer uitkiezen; Routes pakt het allemaal voor jou op.

Rustigste routes

Middels Routes is het – naast het verkrijgen van de rustigste routes – mogelijk om een route te laten plannen met een specifieke lengte, of juist een route op specifieke ondergronden (verhard, of juist onverhard (zand, bosrijke gebieden)). Volgens Strava klopt de data van de ondergronden nog niet op alle locaties: het bedrijf zou de data op termijn willen verbeteren. Ten slotte kan Strava je laten zien hoe lang je ongeveer met de route bezig zal zijn. Daarbij houdt de applicatie rekening met prestaties uit het verleden. In de praktijk zou de duur dus anders uit kunnen vallen, afhankelijk van je conditie bij de uit te voeren workout(s).

Strava route opstellen

Via Strava routes kan je tevens (gemakkelijk) je eigen route uitstippelen

Geen zin om een route te bouwen via de webapplicatie van Strava? Het is inmiddels mogelijk om in de Strava-app een route te tekenen. Binnen een cirkel (voorbeeld) gaat Strava op zoek naar een fijne route; vervolgens wordt ook daar de hoogtedata, duur van de route en het oppervlak van de route weergegeven. Mocht je de aankomende weken het huis uit gaan voor een workout, zorg er dan voor dat je op gepaste afstand van andere mensen blijft. Houd daarnaast rekening met de richtlijnen van het RIVM; samenscholing met meer dan twee personen is verboden in verband met COVID-19. Ga jij de komende tijd sporten? Laat het weten in de reacties.

Strava gps hardlopen en fietsen
Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..

Meer info

Lees meer over:
Sport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties