Spotify test nieuw 'Premium Duo'-abonnement voor twee gebruikers

Spotify test nieuw 'Premium Duo'-abonnement voor twee gebruikers

Spoify Duo Premium

Spotify test momenteel een nieuw abonnement uit genaamd 'Premium Duo'. De populaire streamingdienst biedt daarmee een goedkopere formule aan speciaal voor twee gebruikers die op hetzelfde adres wonen. Dat laatste is een vereiste, want Spotify laat gebruikers ook echt het adres invullen om zo misbruik te voorkomen. We weten al langer dat Spotify met zijn Family-abonnement afrekent met gebruikers die hun abonnement delen met vrienden om zo minder te hoeven betalen dan bij een individuele formule.

Spotify Premium Duo kost maandelijks 12,49 euro en geeft recht op Spotify Premium voor twee gebruikers. Spoify Family kost daarentegen 14,99 euro voor vijf licenties en een individueel abonnement kost 9,99 euro. De Formule werd ontdekt door Reddit-gebruiker u/Hasztagg en later bevestigde de stremingdienst aan The Verge dat het om een test gaat die voorlopig beperkt is tot de landen: Colombia, Chili, Denemarken, Ierland en Polen.

Screenshots van het promotiefimpje

Gezamenlijke afspeellijst

Duo Premium brengt ook een aantal unieke features, want automatisch wordt er een afspeellijst gegenereerd op basis van de muzieksmaak van de twee gebruikers die deelnemen, de 'Duo Mix'-lijst. We hoeven je vermoedelijk niet te vertellen dat zo'n playlist juist heel goed of heel slecht kan uitdraaien afhankelijk van de mate waarin de muzieksmaak van de twee gebruikers verschilt. Als je huisgenoot of partner een hevige 'death metal'-fan is en jij eerder van de laatste popmuziek houdt, ga je een moeilijke tijd tegemoet als je de afspeellijst van jullie twee opzet.

Screenshots van het promotiefimpje

Als laatste is er ook de mogelijkheid om je eigen gemaakte afspeellijsten zichtbaar te maken voor de andere persoon indien gewenst. Het is nog niet bekend of en wanneer Spotify zijn Duo premium-abonnement ook in andere landen beschikbaar maakt.

Zou jij graag naar de favoriete muziek van je partner of huisgenoot willen luisteren? Waar zou je je dan aan mogen verwachten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts
Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer