Skype-app krijgt foto-effecten, doet een Snapchatje

Skype-app krijgt foto-effecten, doet een Snapchatje

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Skype doet een Snapchatje

Skype zien we niet als een messenger-applicatie maar meer als de gratis bellen-app. Maar met de recente make-over van de Skype-app heeft het bedrijf wel iets moois neergezet. De gebruikersinterface is nu van deze tijd en het bellen en chatten werkt prettig.

Skype heeft de app weer van een update voorzien. Het bedrijf heeft goed gekeken naar Instagram en Snapchat want het nu ook de stickers en filters naar de app gebracht.

Wanneer je in een gesprek een foto maakt van jezelf kun je door te swipen verschillende stickers en filters op of over de foto heen zetten. Er zijn een beperkt aantal filters beschikbaar waar ook nog een klein beetje techniek bij komt kijken. Die techniek is natuurlijk die van machine learning, de software bekijkt de foto en plaatst meteen de juiste content. Zo ziet het of je een jongen of een meisje bent en of je een bril draagt.

Zo is er ook een filter die je gezicht analyseert en dan de meest lijkende celebrity als sticker op je foto zet. Bij zowel Claudia als mij hadden op Jay-Z en Rihanna gehoopt maar dat werd wat anders.

Naast deze effecten zijn er nog een aantal die een gezichtswap doen met een foto of een die een leuke quote op je foto zetten.

Beschikbaarheid

Of dit tot meer gebruik van Skype gaat leiden, wij denken het niet. De competitie in deze markt is keihard en de meest saaie van allemaal, WhatsApp, gaat aan kop. De uitrol van deze nieuwe functie is maandag begonnen dus wellicht kun je er ook al gebruik van maken.

Bron: TechCrunch

Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype: gratis chatberichten en videogesprekken

Skype is een VOIP-cliënt die het mogelijk maakt om via internet te (video)bellen. Skype wordt wereldwijd gebruikt om contact te onderhouden met mensen die niet ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk