Primephonic lanceert een nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek

Primephonic lanceert een nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Primephonic

Wanneer je een product voor een niche bedenkt dan heb je een grotere kans van slagen. Dat moeten de makers van Primephonic gedacht hebben. Deze streamingdienst richt zich alleen op klassieke muziek en dat is best slim.

Klassieke muziek is moeilijk of niet te vinden op het huidige aanbod van streamingdiensten. Wanneer er aanbod is dan is vaak de kwaliteit van het geluid niet goed genoeg om klassiek muziek tot zijn recht te laten komen. Daarnaast is er ook geen goede achtergrondinformatie te vinden over de uitvoering of de componist. Primephonic wil al deze 'problemen' aanpakken met hun streamingdienst voor klassieke muziek.

Primephonic

De gehele app is ontwikkeld met klassieke muziek in het achterhoofd. Zo is er speciaal ontwikkelde metadata waarmee je makkelijker een muziekstuk kunt vinden. Streamen van de muziek kan in de hoogste audiokwaliteit (tot 24-bit FLAC) en er is heel veel achtergrondinformatie te vinden betreffende de muziekstukken. Tevens krijg je aanbevelingen voor andere stukken.

Primephonic belooft de gebruiker maandelijks meer dan honderd nieuwe albums om te beluisteren. De muziekservice bevat meer dan 1 miljoen verschillende stukken en de mogelijkheid om verschillende uitvoeringen van hetzelfde stuk met elkaar te vergelijken.

Primephonic-app

Wanneer je de app downloadt uit de Google Play Store moet je een account aanmaken om de app te kunnen gebruiken. Dat kan alleen via een email/wachtwoord-mogelijkheid, er is geen mogelijkheid om Google- of Facebook-account hiervoor te gebruiken.

Primephonic

De startpagina is verdeeld in verschillende segmenten zoals 'Nieuwe releases', 'Afspeellijsten per land', hoogtepunten en afspeellijsten per componist. Aan de onderzijde kun je terug naar de startpagina, zoeken en naar je profiel. In je profiel kun je de kwaliteit instellen van de stream.

Primephonic

Primephonic kosten

Je kunt de app 14 dagen gratis gebruiken en daarna mag je gaan betalen voor de dienst. Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de audiokwaliteit. Voor €7,95 krijg je MP3-kwaliteit op 320 kbps en voor €14,99 krijg je loss-less hi-res tot 24-bit aangeboden. Wanneer je per jaar betaalt krijg je korting en je kunt per maand je abonnement opzeggen. Wil je deze app eens proberen klik dan op de button hieronder.

Primephonic - Classical Music Streaming

Primephonic - Classical Music Streaming

Primephonic is een streamingapp voor klassiek muziek. Er zijn meer dan 1 miljoen stukken beschikbaar en maandelijks komen er nieuwe bij.  De eerste 14 dagen zij ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk