OneDrive neemt afscheid van het hamburgermenu

OneDrive neemt afscheid van het hamburgermenu

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Uiterlijke update OneDrive

Microsoft hoeft zich niet meer te focussen op hun mobiele besturingssysteem, dit is juli jongstleden heengegaan. Het bedrijf heeft zich vanaf dat moment voorgenomen zich te richten op het brengen van hun software naar andere systemen. Windows Office blijft met zijn verschillende software de beste in zijn soort en als je ermee werkt kan OneDrive een essentiële aanvulling zijn.

Misschien goed nieuws dus voor de gebruikers, want de veranderingen die de update brengt betreffen het uiterlijk. Smaken verschillen, dus of het voor iedereen als een verbetering voelt zal blijken. De OneDrive -update heeft versienummer 5.1 en Microsoft belooft de gebruiker een compleet nieuwe gebruikerservaring die een positief effect heeft op de productiviteit.

Geen hamburger meer

Een nieuwe noemenswaardige verandering is het nieuwe gebruik van tabbladen in een navigatiebalk in plaats van de 'hamburger'-menuknop. Met deze knop worden de drie boven elkaar gestapelde streepjes bedoeld waaronder je in veel apps een (instellingen)menu kan vinden. Deze knop heeft zijn intrede gemaakt op veel nieuwe apparaten, maar lijkt op zijn retour. De drie streepjes lijken nog steeds niet voor iedereen duidelijk genoeg om een menu aan te duiden en mensen zijn geneigd niet alle functionaliteit te benutten wanneer ze niet in het oog springen. Uit het oog uit het hart...

OneDrive is nu dus voorzien van een rij tabs onderin de navigatiebalk van de app. De tabs maken dat je onder andere sneller bij recente artikelen komt en docs kan delen. Nieuw in dit rijtje tabs is de Me-tab. Hieronder kun je notificaties, checken, je offline content bekijken en account info bekijken.

OneDrive downloaden

De update staat nu voor je klaar in de Play Store. Hou je van hamburgers? We horen het graag.

Bron: PhoneArena

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive

OneDrive is de cloudservice-dienst van Microsoft en vergelijkbaar met Google Drive of Dropbox. Gebruikers krijgen gratis 15GB opslagruimte, maar meer ruimte is bij t ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk