Messenger wordt Android Berichten, maar waarom?

Messenger wordt Android Berichten, maar waarom?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Berichten en RCS

Android Berichten is de nieuwe naam van de sms-app Messenger. In 2014 werd de app in de Play Store beschikbaar gemaakt ter vervanging van de standaard sms/mms-applicatie. De app werd compleet uitgevoerd in Material Design-stijl en verder kon de gebruikers met deze applicatie tekstberichten en foto's via mms verzenden en ontvangen, maar ook de verschillende berichten een andere kleur geven en audioberichten versturen. Later konden sms-afzenders worden geblokkeerd en werden stickers, locatie delen, gekleurde sms-gesprekken, bericht-archivering en meer toegevoegd.

Daarna werd het nieuwe universele profiel voor RCS, rich communication services, als opvolger voor het verouderde sms in de app geïntegreerd. Hiermee kunnen gebruikers onder meer foto's sturen, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt. Deze mogelijkheden kennen we natuurlijk ook van de messengers WhatsApp, Signal en Telegram. Naast het Amerikaanse Sprint zullen snel andere providers dit profiel gaan gebruiken en de app Android Berichten op hun Androidtoestellen meeleveren.

Volgens Google is Android Berichten, of Android Messages in het Engels, meer als Android zelf geworden: de ontwikkeling wordt voornamelijk gedaan door Google, maar er zijn veel meer belanghebbenden in het spel. Dat gaat dan over de providers die RCS gebruiken, maar ook fabrikanten die Android Messages gebruiken als standaard-berichten-app. Doordat de berichten-app via de Play Store wordt geüpdatet, wordt het mogelijk om steeds weer nieuwe RCS-functies te gebruiken op toestellen, zonder dat daar een firmware-update voor nodig is.

Android Berichten downloaden

Momenteel is Android Berichten al standaard op Nexus-, Pixel- en een aantal LG-toestellen te vinden maar Google wil graag dat meer fabrikanten deze app voorinstalleren op hun toestellen. Een aantal fabrikanten heeft al een toezegging gedaan om de app standaard mee te leveren: LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, HMD (Nokia), Archos, General Mobile, LeEco en Wiko. Op andere toestellen is de app vanuit de Play Store te installeren.

Wil je Android Berichten ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk