Messenger Day: deel verdwijnende foto's en video's à la Snapchat Stories

Messenger Day: deel verdwijnende foto's en video's à la Snapchat Stories

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Verhalen vertellen

Snapchat kwam als eerste met Stories op de proppen. In deze Stories of verhalen, een belangrijk onderdeel van Snapchat, kun je een verhaal met meerdere foto's kwijt. Deze foto's blijven dan 24 uur in jouw verhaal staan, waarna ze verwijderd worden.

Toen dat aansloeg, besloot Facebook het concept klakkeloos te kopiëren in hun eigen apps. Als eerste werd Instagram voorzien van Instagram Stories en vervolgens kreeg WhatsApp dezelfde functie onder de noemer WhatsApp Status. Blijft er nog één app van Facebook over: Messenger.

Messenger Day

Messenger krijgt in de komende weken een update met een nieuwe functie Messenger Day. Met deze functie kun je je eigen verhaal delen met vrienden op Messenger.

Wanneer je de update van de app binnen hebt, kun je meteen aan de slag. Je kan dan op My Day of de camera klikken om foto's en video's te maken en toe te voegen aan je verhaal. Je kunt aangeven met wie je je verhaal deelt, iedereen of een select groepje op Messenger. De foto's en video's in Messenger Day zijn 24 uur te bekijken en verdwijnen daarna.

Natuurlijk kun je net als in Instagram en WhatsApp ook tekst en smileys toevoegen of met het ptoloodje wat tekenen. Verder kun je ook vanuit een chat media toevoegen aan je Day of foto's verwijderen als je per abuis de verkeerde aan je verhaal hebt toegevoegd.

Messenger Day downloaden

Messenger Day wordt de komende weken uitgerold voor Android en iOS. Wanneer dit precies beschikbaar zal zijn voor iedereen is niet bekend, dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben om Day op Messenger uiteindelijk volledig te gebruiken. De nieuwe functie zal toegevoegd worden aan de huidige Messenger-app.

Via: Facebook

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk