Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

15+ apps met Material Design die de moeite waard zijn

· 23 augustus 2015

Met Android 5.0 werd ook Material Design geïntroduceerd en vele ontwikkelaars omarmen dit. Wij hebben een lijstje van 15 mooie en stijlvolle Material Design-apps voor je gemaakt, ook te gebruiken op niet-Lollipop-toestellen.

Morning Routine

Met Morning Routine word je 's ochtends heerlijk wakker, in ieder geval met Material Design. Met overdadige animaties en vele instellingen is Morming Routine absoluut een app die niet in ons applijstje met Material Design mag ontbreken.

Morning Routine: wakker worden met Material Design

Morning Routine - Alarm Clock

morning Routine - screenshot

 

Weather Timeline

Weather Timeline en is een uniek ontworpen app over het weer. Zoals de naam doet vermoeden wordt het weer uitgebreid weergegeven in een tijdlijn en er is zelfs een tijdmachine, die het weer kan voorspellen voor de komende jaren. In Weather Timeline worden vele Material Design-elementen gebruikt, waarbij we ook vele kaarten en animaties terugvinden. Zeker de moeite waard om te bekijken.

Weather Timeline: unieke weer-app met tijdmachine

QuickPic

 

Weather Timeline

QuickPic

Al jaren een veelgebruikte app, QuickPic. Deze galerij-app heeft praktisch alle denkbare mogelijkheden en kreeg recent ook de Material Design-app. Heb je niets met Material Desgin, geef QuickPic dan ook zeker een kans, één van de meest uitgebreide galerij-apps voor Android.

Populaire galerij-app QuikcPic krijgt Material Design

QuickPic

QuickPicTrello

Trello gebruiken we op de Androidworld-redactie om taken te verdelen, nieuwsberichten in te plannen en to-do's bij te houden. Deze uitgebreide productiviteits-app kreeg recent ook Material Design en is daarmee weer helemaal bij de tijd.

Trello krijgt grote update met Material Design

Trello - Organize Anything 

Trello Material

CloudMagic

CloudMagic is een bekende mail-app voor Android met vele, uitgebreide en handige functies. De grote groep gebruikers schreeuwde om een Material Design-update en de ontwikkelaar heeft geluisterd.

→ Ook CloudMagic Email krijgt Material Design make-over

CloudMagic Email

 

Cloudmagic

Solid Explorer

Een filemanager is vaak standaard aanwezig, maar er zijn vele alternatieven te vinden in de Play Store. Solid Explorer is een geroemde app die vanaf versie 2.0 helemaal opnieuw opgebouwd is en opgetrokken in Material Design. Let op, er zijn aparte download-instructies voor deze app. 

→ Solid Explorer 2.0: alfa-versie van deze filemanager krijgt Material Design

Solid Explorer 2.0

 Screenshot alfa-versie filemanager Solid Explorer 2.0

Month - Calendar Widget

Month - Calendar Widget is, zoals de naam doet vermoeden, geen volledige app maar een widget. Maar wel een erg mooie met veel Material Design-elementen. Vooral de 'pop-up' die verschijnt als een afspraak wordt geselecteerd is goed ontworpen door de mensen achter de app.

→ Month: Agenda-widget met souplesse en 80 thema's

Inbox by Gmail

 

Month

Inbox

Hoe je het ook wendt of keert, Inbox was één van de eerste apps die we in Material Design zagen. Deze email-app voor Android moet een revolutie ontketenen in de manier waarop we mail gebruiken. De app kan naast Gmail draaien, maar biedt soortgelijke functies, enigszins uitgekleed.

→ Inbox by Gmail: de toekomst van e-mail

Inbox by Gmail

Inbox

MXPlayer

Zeg je video, dan zeg je MXPlayer op Android. Een zeer bekende en actief ontwikkelde app om video's af te spelen. Grote voordeel: praktisch alles kan afgespeeld worden en ook nog eens in Material Design.

→ Populaire videospeler voor Android MX Player nu in Material Design

MX Speler

MXPlayer

Wave Agenda

Wave Agenda (voorheen e-cal) is een kalender-app voor Android van Nederlandse bodem met vele en uitgebreide mogelijkheden. De app was al vroeg terug te vinden in Material Design en staat inmiddels op vele Android-toestellen geïnstalleerd.

→ Wave Agenda: Nederlandse agenda-app met Material Design

WAVE Agenda

Wave agenda

 

Buienalarm

Buienalarm is misschien wel één van de bekendste Nederlandse apps uit de Play Store. Eerder dit jaar kreeg deze 'regenmelden' een update met de nodige Material Design-elementen en geeft hierbij nog steeds accurate informatie over de verwachte neerslag op jouw locatie.

→ Buienalarm 3.0: volledig nieuw design en verbeteringen 

Google Keep

 

Buienalarm

Google Keep

Notities maken, to-do's bijhouden of gewoon ideeën spuien, dat is precies waar to-do-lijstjes voor in het leven zijn geroepen. Google heeft Keep uitgebracht, een to-do-app die inmiddels ook volledig in Material Design te bekijken is.

→ Google Keep krijgt Material Design

Google Keep

Google Keep

 

Boxer

Aan mail-apps geen gebrek op Android en ook Boxer doet precies dat. Deze mail-app wordt geliefd door zijn uiterlijk en mogelijkheden. Recent is er ook een agenda-app uitgebracht, die het maken en plannen van afspraken vanuit je mail nog makkelijk moet maken.

→ Mail-app Boxer geüpdatet met onder andere Material Design  

Pushbullet

 

Gebruik van Boxer ziet er zo uit

Pushbullet

Misschien wel mijn meest favoriete Android-app ooit, Pushbullet! Ontvang meldingen op je desktop vanaf je smartphone, maar ook belangrijke berichten, bepaalde feeds, GooglePlussers of andere triggers die een melding geven. Zo kun je exact selecteren of en waarvan je op de hoogte wordt gehouden, in Material Design.

→ PushBullet krijgt Android 5.0-looks

Pushbullet

PushBullet

 

Pocket

Even snel een artikel of website opslaan op je smartphone om deze vervolgens op de PC weer te lezen. Dat doet 'lees-het-later-dienst' Pocket en wel in Material Design.

→ Pocket krijgt Material Design

Pocket

Pocket

 

Nuzzel

Met Nuzzel verzamel je automatisch nieuws dat je vrienden hebben gedeeld op Twitter en Facebook. De gedachte erachter is dat als een item vaker is gedeeld door de mensen die jij volgt, het voor jou ook interessant is. Dit alles met een Material Desing-jasje.

Nuzzel verzamelt nieuws van je vrienden op Twitter en Facebook

Pocket

 

Nuzzel

Meer...

Er zijn natuurlijk nog veel meer apps die Material Design(-elementen) bevatten en we verwachten dan ook dat steeds meer ontwikkelaars hiermee aan de slag gaan. Dit gaat langzaam richting het einde van Holo, de vorige standaard qua design voor Android. Heb jij nog een briljante app die we gemist hebben, laat het zeker weten in de comments!

Lees ook: 140+ Material Design Wallpapers

Dit artikel heeft een update gekregen in augustus 2015 waarbij er een aantal apps zijn toegevoegd.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (37)
Bezig met laden van reacties...