Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Review Inbox by Gmail: dit kan inderdaad de toekomst van e-mail worden

· 23 oktober 2014

Inbox by Gmail is een nieuwe dienst gemaakt door Google die de toekomst van e-mail moet veranderen. De denkwijze is dat e-mails geen berichten op zich zijn, maar to-do's, taken en dan alles afgehandeld wordt in één inbox. Wij hebben een invite bemachtigd, hier lees je onze review van Inbox.

Het principe

E-mail, we worden er soms onder bedolven en vaak zijn het conversaties op zich en Google wil hier meer van maken. Zo worden e-mails niet meer als 'gesprekken' gezien, maar meer als to-do's of taken, die afgerond, uitgesteld of bewaard kunnen worden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om notities te maken waardoor Inbox ook direct een to-do-lijstje of notitieblok wordt. De integratie van Google Now wordt ook steeds duidelijker zichtbaar, Google geeft suggesties voor taken en vult deze aan met relevante informatie zoals bijvoorbeeld een telefoonnummer. Reminders zijn in te stellen met een deadline qua tijd, maar ook als je op een bepaalde locaties arriveert. Hiermee wil Google de toekomst van het e-mailen inluiden en het lijkt erop dat ze daarin gaan slagen.

Inbox werkt ook met zogenaamde bundels, hetgeen lijkt op de tabjes die we nu in Gmail zien zoals 'social' en 'reclame', maar deze zijn uitgebreid met nieuwe categorieën als 'aankopen' en 'reizen'. Deze bundels zijn gegroepeerde berichten over één onderwerp die met één druk op de knop te voltooien zijn. Op deze manier probeert Google meer overzicht te brengen in je inbox. 

Inbox-app

Er is een app voor Android en iOS die voor iedereen te downloaden is, maar alleen te gebruiken is voor mensen met een uitnodiging. Heb je een Google Apps-account (Apps for Work), dan kun je er sowieso geen gebruik van maken op dit moment. Dat gezegd hebbende zien we voor Android een Inbox-app met het Material Design van Android 5.0. Ook al zijn er al genoeg instellingen te vinden, toch is de app nog verre van compleet in vergelijking met de Gmail-app. 

InboxbyGmail

Het uiterlijk is strak en overzichtelijk met een timeline van alle berichten die binnengekomen zijn met daarboven eventuele herinneringen. Via een switch waar de vastgezette berichten weer terugkomen. Verder is het in de app mogelijk om via swipe-bewegingen berichten te voltooien, hetgeen eigenlijk de archiveren-functie van Gmail is. De app voelt meteen goed aan en went snel, met de web-versie had ik wat meer moeite.

Web-app

De webversie van Google Inbox werkt vooralsnog alleen in Chrome en is erg minimalistisch van opzet. In het midden is een stream van al dan niet gebundelde berichten te vinden die chronologisch geordend zijn met bovenaan jouw herinneringen en eventuele vastgepinde berichten. Aan de linkerkant vinden we een uitklapmenu met daarin alle labels en bundels, waar zelf uiteraard ook nog toevoegingen aan te doen zijn. Rechts zien we onder andere Hangouts via een soort van dropdown en meldingen van Google+ indien ingeschakeld. De web-app is clean van opzet, maar ik mis nog zaken als bijvoorbeeld desktop-notificaties en moet eerlijk bekennen dat het flink wennen is, in tegenstelling tot de app.

Wat wel erg handig is in de web-app zijn de sneltoetsen die gebruikt kunnen worden, een overzicht kan opgeroepen worden via shift+?.

Invites

Vooralsnog is het alleen mogelijk om Inbox te gebruiken met een invite, zoals veel diensten van Google gelanceerd worden. Dit was het geval met Gmail, maar ook Wave en Google+. Vooralsnog is er een beperkt aantal invites beschikbaar, maar dit aantal zal snel breder beschikbaar worden als meer gebruikers invites kunnen geven voor Inbox. Hier kunnen AW-ers invites met aanvragen en met elkaar delen. In de welkomst-mail van Google valt te lezen dat Inbox nooit Gmail zal vervangen.

Inbox by Gmail

Beschikbaarheid

Inbox by Gmail voor Android is gratis te downloaden door op onderstaande button te drukken, waarbij een invite vereist is. De web-versie is terug te vinden via inbox.google.com.

Nee, wij hebben zelf geen invites om uit delen en geloof me, als dat wel het geval was zouden we ze direct delen! Vraag in de reacties dan ook NIET om invites, daarvoor kun je op ons forum terecht.

De nieuwste artikelen over Inbox by Gmail

Inbox by Gmail stopt: dit zijn de beste alternatieven

Inbox by Gmail wordt op 2 april definitief stopgezet

Gmail gaat deze drie features van Inbox overnemen

Google stopt met Inbox eind maart 2019

Gmail stuurt je niet meer automatisch door naar Inbox by Gmail

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (53)
Bezig met laden van reacties...