Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Start 2 Run

Hardlopen met Evy: een nieuwe app, een nieuwe start

· 01 januari 2020

Stilstaan is achteruit gaan, meldt Evy Gruyaert, de bedenker van de Hardlopen met Evy-app. De app kon niet mee met de nieuwste ontwikkelingen en is daarom compleet vernieuwd.

Hardlopen met Evy - design en techniek

De mensen achter de populaire hardloop-app hebben in de afgelopen 6 jaar heel wat nieuwe smartphones met daarbij tientallen nieuwe software-updates voorbij zien komen. De uitdaging om de bestaande app te blijven behouden, werd voor het bedrijf alsmaar groter en moeilijker en daarom is Hardlopen met Evy op technisch vlak helemaal vernieuwd om er weer jaren tegenaan kunnen. 

Ook het uiterlijk van de app is aangepakt. Gebruikers hebben in de nieuwe app alles sneller bij de hand. Zo kunnen ze direct vanaf het startscherm meteen doorklikken naar de trainingsschema's, een overzicht krijgen van je trainingen binnen een schema, Spotify-suggesties beluisteren, het antwoord vinden op een vraag of een vrije training starten. Het aanpassen van het profiel aanpassen, het instellen van de hartslagzones of wijzigen van de audio-instellingen kan via het linkericoontje en daarna op het tandwiel bovenaan rechts.

Screenshot van Hardlopen met Evy

Van punten naar een abonnement

Naast de technische verbeteringen is er nog een grote verandering doorgevoerd, de overgang van punten naar een abonnement. Dit heeft één reden, het vorige verdienmodel waarbij gebruikers met een eenmalige aankoop van een trainingsschema deze onbeperkt gebruiken konden, leverde niet genoeg geld op om de app te onderhouden. En een app onderhouden, vraagt heel veel werk, leggen de ontwikkelaars uit: "Duizenden trainingen per dag registreren, de trainingshistoriek van honderdduizenden gebruikers ter beschikking houden, de techniek up-to-date houden, vragen van gebruikers beantwoorden, en ga zo maar door."

Als allereerste worden trainingsschema's onderdeel van een abonnement. Volgde je net een schema in de app, of had je eentje klaarstaan om binnenkort te starten? Dan vind je dat schema én alle andere schema's tot 31 maart 2020 in de app terug. Daarna kan je ervoor kiezen om een maandabonnement of een jaarabonnement te starten.

Screenshot van Hardlopen met Evy

Wie geen abonnement heeft, kan gratis gebruik maken van de registratie van vrije trainingen en steeds overzicht houden op de eigen hardloopstatistieken. Wanneer je abonnement actief is, krijg je toegang tot alle trainingsschema's in de app. In de nabije toekomst zullen ook andere app-functionaliteiten toegevoegd worden aan het abonnement. Welke functionaliteiten dat zijn, kunnen gebruikers samen met Hardlopen met Evy bepalen.

Punten kan je voortaan sparen in de Hardlopen met Evy Club. Hier krijg je punten op basis van reeds afgewerkte trainingen. Ben je nieuw in de club? Dan krijg je een startkapitaal en kan je vanaf dan ook mee sparen voor interessante voordelen en tickets voor exclusieve events.

Medailles

Persoonlijke records zijn nu in medailles gegoten. Je kan gemakkelijk doorklikken op de medaille om te zien wanneer je ze verdiend hebt, of je kan via je geschiedenis ook zien bij welke training je één of meerdere medailles te pakken kreeg. 

Screenshot van Hardlopen met Evy

Prijs van het abonnement

Hardlopen met Evy wil de prijs van het abonnement bewust heel laag houden, zodat verantwoord sporten voor iedereen mogelijk is. Je kan in dit nieuwe jaar bijvoorbeeld starten met een maandabonnement voor € 1.99 om zo te kijken of hardlopen bevalt. Heb je het loopvirus eenmaal goed te pakken, dan is een jaarabonnement van € 9.99 per jaar de meest voordelige keuze.

Het abonnement sluit je af via de Play Store. Je kan het abonnement via het zijmenu in de Play Store dan ook weer makkelijk terugvinden. De eerste keer dat je een abonnement start, krijg je 7 dagen proeftijd. Nadat de proefperiode voorbij is, start je abonnement en wordt het automatisch vernieuwd als je het niet binnen de 24 uur voor het einde van de abonnementsperiode opzegt. Je kan op elk moment je abonnement via de Play Store weer annuleren.

Slechte beoordeling

Hopelijk kan Hardlopen met Evy zijn klanten met deze update weer tevreden stellen aangezien de beoordeling in de Play Store behoorlijk slecht is. Het bedrijf was daarvan op de hoogte: "In de vorige app traden soms problemen op tijdens het registreren van trainingen. Daar waren we ons heel hard van bewust, dus werkten we in de achtergrond al een tijdje aan deze nieuwe update." Daardoor neemt het bedrijf ook afscheid van oudere telefoons die draaien op Android 5.0 of lager.

Gebruik jij Hardlopen met Evy of heb je de app wel eens gebruikt? Laat je ervaringen met de app achter in de reacties.

> Meld je aan bij het Androidworld Fitbit-team

> Meld je aan bij Androidworld Runners op Strava

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (11)
Bezig met laden van reacties...