5 beste hardloop-apps voor Android

5 beste hardloop-apps voor Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Strava gps hardlopen en fietsen

Strava is in Nederland één van de meest gebruikte apps om hardlooptrainingen bij te houden. Strava houd je training voor je bij en als je klaar bent, kun je diep in de data kunt duiken. De app analyseert namelijk van alles rondom je hardlooprondje zoals afgelegde afstand, tempo, snelheid, hoogteverschil en verbrande calorieën, samen met een interactieve kaart van je activiteit. Daarnaast zijn er maandelijkse challenges en Strava-segmenten die aantonen hoe goed je hebt hardgelopen op bepaalde delen van je favoriete route.

Er zit ook nog een leuk sociaal aspect aan Strava. Je kan er vrienden toevoegen en elkaars trainingen volgen, kudo's voor prestaties geven en reacties op elkaars activiteiten plaatsen. Het onderdeel Beacon houdt je locatie realtime bij, zodat jij veilig kunt sporten. Verder zijn er verschillende groepen en clubs waarin je activiteiten kan organiseren en community's kan vormen van vrienden, teams, merken, sportwinkels en nog veel meer. Wij hebben er natuurlijk ook eentje en die vind je hieronder.

> Meld je aan bij Androidworld Runners op Strava

Strava biedt ondersteuning voor Wear OS-smartwatches, sporthorloges van onder andere Garmin, TomTom, Polar en Fitbit- en andere fitnesstrackers. Strava is gratis te gebruiken via de knop hieronder. Je kan ook een Summit-abonnement vanaf 2,99 euro per maand aanschaffen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Strava

Endomondo Hardlopen & Fietsen

Endomondo is tevens een zeer uitgebreide apps om je hardlooprondjes in bij te houden. Je kan tijdens het rennen gebruik maken van de audiocoach die je tijdens het rennen van info voorziet, weerinformatie bij elke training, gepersonaliseerde trainingsschema's, hartslagzone-analyses en intervaltrainingen. Verder zijn er doelstellingen die je samen met vrienden kunt behalen, challenges en routes in de buurt. Er is ook een koppeling met de app CalorieënTeller (MyFitnessPal) om zo je eetgewoonten te leren kennen.

De app bevat onder andere live tracking waarmee je vrienden jou realtime kunnen volgen (en kunnen aanmoedigen met een peptalk) tijdens het hardlopen. Je kan ook reageren op de trainingen van je vrienden in het nieuwsoverzicht, foto's toevoegen aan je trainingen en je vrienden taggen en resultaten en trainingen op bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Twitter delen.

Endomondo is gratis te gebruiken. Je kan meer functies gebruiken via een abonnement. Deze kost € 5,99 per maand of € 29,99 per jaar.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Endomondo

RunKeeper

RunKeeper wordt door meer dan 50 miljoen sportievelingen gebruikt en is dan ook zeer populair. De app is overzichtelijk opgebouwd met een duidelijke gebruiksinterface en bevat in tegenstelling to Strava en Endomondo niet al te veel instellingen. Elke workout wordt geanalyseerd op persoonlijke records, je vooruitgang, tempo, hartslag et cetera. Je kunt zien met wie je hebt gesport en trainingen vergelijken.

Ook deze app bevat uitdagingen, maar ook loopgroepen. Deze groepen kun je zelf aanmaken of je kunt deelnemen aan bestaande. Verder zijn er trainingsschema's op maat, doelen, een audio-coach en ondersteuning voor diverse apps, sociale netwerken en accessoires.

Runkeeper is gratis te gebruiken via de knop hieronder. De betaalde versie kost nu € 9,99 per maand of € 39,99 voor een jaar. De eerste zeven dagen kun je de app gratis proberen.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Runkeeper

adidas Running - Hardlopen en Fitness

adidas Running - Hardlopen en Fitness (voorheen Runtastic) is een zeer complete app die jou wil helpen bij het behalen van je doelen. De app biedt audiobegeleiding tijdens het rennen, livetracking zodat vrienden kunnen zien waar je bent en je kunnen aanmoedigen, Doelen-functie waarmee je doelen in kunt stellen en veel uitdagingen.

adidas Running heeft ook wereldwijde community. In de app kun je groepen aanmaken en lid worden van een adidas Runners-groep en deelnemen aan evenementen. Daarnaast is er een klassement waar je samen met je vrienden in kunt strijden voor de eerste plaats. De app heeft ook integratie met de Relive-app, Garmin Connect en Polar Flow.

adidas Running is ook gratis te gebruiken via de knop hieronder. De betaalde versie kost nu € 2,33 per week (lidmaatschap van 1 maand) of € 1,17 per week (lidmaatschap van 12 maand).

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

adidas Running - Hardlopen en Fitness

Zombies, Run! (Free)

Zombies, Run! (Free) is een vreemde eet in de bijt. In dit hardloopavontuur moet namelijk je achtervolgende zombies kwijt zien te raken door harder te lopen. Dat heet ook wel 'gamification' en ken je misschien van je strijd je tegen vrienden of het winnen van 'prijzen' in apps. Zombies, Run! gooit daar nog een schepje bovenop en maakt van je hele hardlooproutine een game.

In dit interactieve verhaal zul je echt de straat op moeten en virtuele zombies af moeten zien te schudden. Bij deze missies verdien je voorwerpen die je na het hardlopen kunt gebruiken om je basis te versterken. De app (of game) bevat intervaltrainingen, de mogelijkheid in je trainingen te delen en 200 zogenaamde missies.

Zombies, Run! kun je gratis spelen, maar wil je alle missies spelen, dan kun je een abonnement afsluiten. Dat abonnement kost € 24,99 per jaar (of € 3,99 per maand).

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Zombies, Run! (Free)

Welke hardloop-apps gebruik jij om je trainingen mee bij te houden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..
Zombies, Run! 11

Zombies, Run! 11

Als we iets weten uit zombie-films is dat het handig is als je een goede conditie hebt wanneer je achtervolgd wordt door 'ondoden'. De makers van Zombies, Run! moete ..
Endomondo Hardlopen & Fietsen

Endomondo Hardlopen & Fietsen

Endomondo is een persoonlijke (sport)activiteitentracker, waarbij je allerlei informatie kunt bekijken en terugzien, tijdens de pauze van zo'n activiteit of erna. Je ..
adidas running: Ren en Sporten

adidas running: Ren en Sporten

adidas Running - Hardlopen en Fitness is een applicatie waarin eigenlijk alles te meten is op het gebied van hardlopen... Afstanden, routes, calorieën, snelheid, ho ..
RunKeeper - GPS Rennen Lopen

RunKeeper - GPS Rennen Lopen

Runkeeper is een applicatie waarmee je de prestaties van veel verschillende sporten kunt bijhouden. Deze app meet snelheid, afstand en gemiddelden en geeft deze weer ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk