Google Wallet vanaf nu beschikbaar in Nederland

Google Wallet vanaf nu beschikbaar in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Op Google I/O 2022 kondigde Google de comeback van Google Wallet aan. In een aantal landen waaronder Nederland en België gaat Wallet de Google Pay-app op telefoons en Wear OS-horloges vervangen. Je kan in Wallet onder andere je creditcards, klantenkaarten, en digitale ID's, opslaan. De migratie naar Wallet vindt plaats via een update voor de Google Pay-app en die update wordt nu uitgerold.

Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

Google Pay wordt Wallet

Google Wallet werd voorheen gebruikt om geld te versturen en te ontvangen tussen vrienden en familie. Android Pay werd gebruikt voor het contactloos betalen via de nfc-chip in een smartphone of smartwatch. In 2018 heeft Google afscheid genomen van de twee afzonderlijke diensten om ze samen te voegen tot één dienst genaamd Google Pay.

Gerelateerde artikelen

Dit jaar bedacht Google zich en kondigde de terugkeer van Google Wallet aan. Wallet, zoals de app nu heet, vervangt in de meeste landen Google Pay via een update. Zodra de update in de Play Store beschikbaar is, zal Wallet de Google Pay-app vervangen op je telefoon. Vervolgens kan je Wallet gebruiken als een dienst waar al je betaalpassen, creditcards, klantenkaarten, en digitale tickets in kunt bewaren. Je kan er ook je digitale ID's (rijbewijs), concerttickets, digitale autosleutels en treinkaartjes in kwijt. Slecht nieuws voor Stocard dus.


Google Wallet vanaf nu beschikbaar in Nederland

En Google Pay dan?

Google wil met deze zet een duidelijker onderscheid maken tussen digitale kaarten en een betaaloplossing. De naam Pay zal je nog tegenkomen in winkels, op pinautomaten en bij het afrekenen in een webwinkel. Google Pay blijft namelijk verantwoordelijk voor de afhandeling van financiële transacties. Eigenlijk lijkt dit nu meer op wat iPhone-bezitters op hun telefoon hebben staan, en dat zijn de Wallet-app en de Apple Pay-dienst.

Wallet komt via een update beschikbaar in 40 landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. De kans is groot dat je de update binnen nu en de komende dagen in de Play Store tegenkomt. Ben je ongeduldig? Dan schiet APK Mirror te hulp.

Ga je met Wallet aan de slag op je smartphone? Laat het ons weten in de reacties!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk