Google Telefoon-app werkt aan gespreksopname-functie

Google Telefoon-app werkt aan gespreksopname-functie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Telefoon

De Google Telefoon-app is te vinden op Pixel-, Nexus-, Android One-, en dit jaar ook Xiaomi-telefoons die in Europa worden verkocht. Dat doet het Chinese bedrijf van de in Europa geldende privacywetgeving. Eigenaren van een Xiaomi-apparaat klaagden onlangs ook over het feit dat ze met de Google Telefoon-app niet mogelijk om telefoongesprekken op te nemen. Xiaomi gaf aan dat het werkte aan een oplossing en dat deze in 2020 beschikbaar zou komen, en nu duiken de eerste aanwijzingen van deze functie op.

XDA heeft versie 43.0.289191107 van de Telefoon-app uit elkaar gehaald en is in de code de termen 'Record' en 'Recording' tegengekomen. Daarnaast heeft de site een nieuw uiterlijk en icoontje voor de opnamefunctie ontdekt.

Google Telefoon donkere modus

Gesprekken opnemen in Android

Ooit, in de tijd voor Android Pie, was het gewoon mogelijk om telefoongesprekken op te nemen. Met de komst van Android Pie heeft Google de mogelijkheid voor ontwikkelaars om telefoongesprekken op te nemen stopgezet en sinds Android 6.0 Marshmallow heeft Google ook geen nieuwe API hiervoor meer uitgebracht.

Het is alleen nog mogelijk om gesprekken op te nemen in telefoon-apps die sommige fabrikanten op hun telefoons meeleveren zoals Samsung. Gespreksopname-apps als ACR Call Recorder, die lange tijd niet in de Play Store werden toegelaten, kunnen via een omweg ook gesprekken voor je opnemen. Daarnaast heb je met een geroote telefoon ook toegang tot de functionaliteit. Al brengt rooten wel nadelen met zich mee, want volgens de beleidsregels van veel fabrikanten vervalt dan in een keer de garantie voor je telefoon.

Beschikbaarheid

Wanneer de gespreksopnamemogelijkheid in Android terecht komt, is helaas niet bekend. Het kan ook zo maar zijn dat de functie alleen beschikbaar komt voor Xiaomi-telefoons. Tot die tijd moeten we het zonder doen, of uitwijken naar een van de bovengenoemde opties.

Telefoon

Telefoon

Met de officiële telefoon-app van Google kun je gemakkelijk contact houden met vrienden en familie, spambellers blokkeren en kijken wie er belt voordat je opneemt.& ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk