Google heeft Google+ voor consumenten beeïndigd, zo download je je gegevens

Google heeft Google+ voor consumenten beeïndigd, zo download je je gegevens

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Einde van Google+

Er is nu een einde gekomen aan Googles poging om Facebook het vuur aan de schenen te leggen met een eigen sociale netwerk. Google+ is niet meer, en Google trok op de eerder voorgestelde datum de stekker uit het platform. Gebruikers die surfen naar plus.google.com stuiten op de volgende melding: Google+ is niet meer beschikbaar voor consumentenaccounts (persoonlijke accounts) en merkaccounts. Bij Team Google+ willen we je allemaal hartelijk bedanken dat je eraan hebt bijgedragen Google+ zo speciaal te maken."

Google heeft Google+ voor consumenten beeïndigd, zo download je je gegevens

De melding die te zien is bij Google+

Verder volgt een heleboel informatie die de situatie met Google+ meer duiding geeft, speciaal voor gebruikers die na lange tijd hun sociale netwerk nog eens een bezoekje brengen en alle meldingen over het einde van Google Plus hebben gemist. Google legt onder meer uit dat je nog steeds in de komende maanden waarin alle gegevens van accounts verwijderd worden, je gegevens nog kan downloaden. In principe werd voorzien, dat gebruikers alvast hun foto's, berichten en meer hadden gedownload voor het beëindigen van het sociale netwerk, maar dit is dus een laatste kans en Google geeft geen deadline meer.

Zo download je je gegevens

Je kan je gegevens downloaden op deze pagina. Allereerst selecteer je wat je precies wil downloaden - standaard staan alle opties geselecteerd - en daarna tik je op 'Volgende stap'. De bestanden die je downloadt worden verpakt in een archief met standaard een zip-formaat. Je kan zelf de maximale grootte aanpassen en het bestandsformaat selecteren. Daarna kies je voor 'Archief maken'.

Screenshots over het einde van Google+ en het downloaden van je gegevens

Google geeft je ten slotte een melding via het e-mailadres dat verbonden is aan je Google-account wanneer je archief klaar staat. Het verzamelen van je gegevens kan uren tot dagen in beslag nemen. Zodra het archief klaar is, is het zeven dagen lang beschikbaar.

Screenshots over het einde van Google+ en het downloaden van je gegevens

Geduchte Facebook-concurrent

Google+ werd door Google in juni van 2011 gelanceerd als een platform waarmee Google de concurrentie met Facebook zou aangaan. Bijzonder aan het sociale netwerk was het gebruik van 'Kringen' om zo verschillende soorten relaties van mensen voor gebruikers mogelijk te maken, in tegenstelling tot Facebook waar je enkel vrienden had.

Bij de lancering van het sociale netwerk zag Facebook Google+ al snel tot een bedreiging, dat schrijft een ex-werknemer, Antonio García Martínez, in een boek. Volgens de man was er bij het schenen van Google+ een 'lockdown' bij Facebook waarbij de deuren van het bedrijf dicht gingen en alle werknemers aan de slag moesten om features van Google+ bij Facebook mogelijk te maken.

Aankondiging vertrek Chris Cox

Mark Zuckerberg naast zijn rechterhand Chris Cox die Facebook verlaten heeft

Spookstad

Google+ groeide tot zo'n 500 miljoen gebruikers en Google bezorgde een account voor zijn sociale netwerk aan elke gebruikers met een Google-account. Al snel werd duidelijk dat ondanks de toename in gebruikersaantallen, het engagement van gebruikers veel lager was vergeleken met Facebook. Het marktanalysebedrijf Comscore stelde vast dat Google+-gebruikers in 2012 maandelijks gemiddeld drie en een halve minuut op het sociale netwerk besteedden tegenover bijna acht uur op Facebook. Dat stelt Mashable.

Het bericht waarin de verhuis wordt bekend gemaakt

Bericht waarin de Android Beta-gemeenschap zijn vertrek van Google+ aankondigt

De laatste jaren stevende Google+ al langer op zijn einde af vermits het sociale netwerk was geëvolueerd tot een spookstad. Google Frankrijk verwijderde opmerkelijk zijn Google+-account twee maanden voordat het einde werd aangekondigd. De definitieve doodsteek was een datalek bij Google+ eind vorig jaar en het stilleggen werd nog versneld nadat een tweede datalek volgde. Gemeenschappen die nog actief waren op het sociale netwerk verlieten tijdig nog het schip en uiteindelijk raakte in januari bekend wanneer Google+ definitief verleden tijd zou zijn en welke stappen er genomen werden.

Was jij nog actief op Google+ en ga jij het platform missen? Zijn er misschien functies die Google+ had die je vandaag nog mist bij andere sociale netwerken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google+

Google+

Google+ is het sociale netwerk van Google dat beschikbaar is op het web, iOS en Android. Je kunt er berichten met foto's en video's plaatsen, collecties aanmaken van ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk