Google Klok-update: wakker worden met je favoriete muziek van YouTube Music

Google Klok-update: wakker worden met je favoriete muziek van YouTube Music

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Klok

De Klok-app in Android is voor velen de eerste app om de dag mee te starten. Het bevat namelijk een wekker en met dat geluid worden velen wakker. Google rolde in juli van 2018 een update uit waarbij deze app ondersteuning kreeg voor Spotify, opmerkelijk genoeg niet voor de eigen muziekstreamingdienst YouTube Music. Sinds vandaag is het wel mogelijk om deze dienst in de Klok-app te selecteren.

Androidworld-lezer Nico mailde ons zojuist de volgende screenshot. Naast Spotify kun je nu dus ook YouTube Music als muziekstreamingdienst selecteren. Dit is overigens alleen mogelijk als je een abonnement bij deze muziekdienst hebt en de YouTube Music-app op je telefoon geïnstalleerd hebt. Als dit het geval is kun je een muzieknummer op YouTube Music als wekkergeluid instellen, maar een afspeellijst of een album is ook mogelijk.

Google Klok heeft nu Pandora en YouTube Music-integratie screenshot

Google heeft Pandora ook als optie toegevoegd maar deze webradio-dienst is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Klok is de officiële applicatie van Google waarop je uiteraard de tijd kunt aflezen maar de app is ook als wekker, timer of stopwatch te gebruiken. De Klok-applicatie was in eerste instantie alleen te gebruiken op enkele Nexus-apparaten maar sinds juli van 2015 werd de app in de Play Store gelanceerd zodat de app ook andere Androidtelefoons geïnstalleerd kon worden. Vorig jaar kreeg deze app een update met een nieuwe look en app-icoontje en werd het zoeken naar wereldsteden verbeterd.

Klok downloaden

Google stelt de update vanaf nu gefaseerd beschikbaar voor toestellen en via onderstaande knop kun je kijken of de update al voor jou beschikbaar is. Gebruik jij een muzieknummer om wakker te worden of stel je liever één van de standaard deuntjes in?

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Klok

Klok

Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Related articles

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk