Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Google Hangouts-update met 'laatst gezien', slimme suggesties, filters en stickers

· 10 december 2014

Vannacht gaf het Google+-team bij Google een interessante teaser: het Hangouts-team zou bezig zijn met een 'leuke' aankondiging voor vandaag. En, inderdaad, Google heeft zojuist een grote update voor Hangouts aangekondigd met veel nieuwe mogelijkheden.

Google Hangouts

De messenger-applicatie van Google begon als Google Talk en Hangouts waren de videogesprekken die uiteindelijk geïntegreerd werden in Google+ en Google Talk. Uiteindelijk veranderde Google Talk in Google Hangouts en werd de applicatie een stuk volwassener. 

Google Hangouts loopt echter wat betreft functionaliteit achter op de verschillende messenger-apps die beschikbaar zijn. Tijdens de conferentie LeWeb in Frankrijk kondigde Bradley Horowitz, de product manager van Google+, een grote update voor Hangouts aan. Hierin zijn onder meer functies opgenomen die andere messengers al lang hadden. De belangrijkste hiervan is dat het mogelijk is om te zien wanneer iemand voor het laatst gezien is.

De 'last seen'-functie is in veel andere messengers al lang te vinden. Het is mogelijk om deze in bijvoorbeeld WhatsApp met het oog op privacy uit te schakelen. Je ziet dan echter ook niet meer wanneer een ander voor het laatst online is geweest. Bij Hangouts werkt het anders: je kunt zelf bepalen of jou 'laatst gezien'-status wordt weergegeven en dit uitschakelen heeft geen invloed op het kunnen zien van de 'laatst gezien'-status van anderen. 

Stickers en filters

Verder is het vanaf de update ook mogelijk om 'stickers' te versturen via Hangouts. Deze grappige digitale plaatjes zijn extreem populair in Azië en Horowitz liet doorschemeren dat dat dan ook de reden was om stickers op te nemen in Hangouts. Overigens had de iOS-versie van Hangouts deze stickers al tijden. 

Hangouts stickers

De videogesprek-mogelijkheden van Hangouts zijn uitgebreid met nieuwe filters. Deze filters geven een mooi of grappig effect aan de video. Dit was eerder ook al mogelijk met Google Talk, maar is nu verder uitgebreid. Deze toevoegingen zullen hoogstwaarschijnlijk niet door iedereen gebruikt worden, maar zorgen er wel voor dat Hangouts voor sommige mensen een completere messenger-ervaring biedt.

Hangouts filters

Unieke functies 

Google brengt ook unieke functies naar Hangouts. Deze functies zijn gebaseerd op de eerder dit jaar door Google overgenomen messenger Emu. Dit bedrijf is opgericht door een voormalig Google-medewerker die bij Apple aan de slimme assistent Siri werkte. Nu werkt hij bij Google aan nieuwe functionaliteit voor Hangouts.

De nieuwe functies zijn gericht op context en maken gebruik van machine learning, het automatisch leren van het systeem. Wanneer iemand je in een Hangouts-gesprek vraagt waar je nu bent, zal Hangouts je de mogelijkheid bieden om je locatie met hem te delen. Tijdens de aankondiging gaf Horowitz aan dat er nog veel meer van dit soort mogelijkheden aan zitten te komen. Wanneer je bijvoorbeeld aan het overleggen bent waar je uit eten zult gaan, kun je direct suggesties krijgen gebaseerd op jouw locatie en die van je gesprekspartner.

Dit soort slimme vernieuwingen passen erg goed bij Google. De nu nog enigszins beperkte 'assistent'-functie van Hangouts doet denken aan het principe van Google Now: de juiste informatie op het juiste moment. De functie is zelflerend en zal daardoor steeds beter en accurater werken.

Google Hangouts Nieuw
 

Beschikbaarheid

De update voor Hangouts, die meer Material Design-elementen heeft, wordt vandaag vrijgegeven en zal voor de eerste groep gebruikers vandaag nog te installeren zijn. Aangezien Google dit soort updates stapsgewijs vrijgeeft, kan het even duren voordat je de update ook op jouw toestel binnenkrijgt. De versie met alle nieuwe mogelijkheden wordt ook naar iOS gebracht en de update is al ter goedkeuring aan Apple aangeboden.

Update: het is ook mogelijk om de app handmatig te updaten door het installatiebestand hier te downloaden.

Bron: LeWeb, The Verge

De nieuwste artikelen over Hangouts

Hangouts voor G Suite-gebruikers gaat in oktober van 2019 met pensioen

AW Poll: het achtergelaten Google Hangouts wordt in deze mate nog gebruikt

AW Poll: Gebruik je Google Hangouts (nog)?

'Google Hangouts zal in 2020 worden stopgezet' [update]

Google Zoeken laat je nu reageren op zoektermen

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (26)
Bezig met laden van reacties...