Google Family Link werkt nu ook op Chromebooks [update]

Google Family Link werkt nu ook op Chromebooks [update]

Google Family Link

Google Family Link werkt vanaf nu ook voor Chromebooks. Ouders kunnen nu dus ook een oogje in het zeil houden op het Chromebook-gebruik van hun kinderen - of sinds kort ook tieners. De bedoeling van Family Link is dat ouders zelf apps kunnen blokkeren bij hun kinderen of speciale apps voor kinderen, zoals YouTube Kids, inschakelen. Daarnaast krijgen ze ook het gebruik te zien van de toestellen van hun kinderen, en ze kunnen ook limieten op leggen op dat gebruik. Zo'n limiet kan algemeen zijn, maar ook voor een specifieke applicatie.

Family Linkt werkt vanaf nu ook voor Chromebooks, want de feature is alvast gearriveerd voor Chrome OS 71 Beta. Net als bij Android heb je ook voor Chromebooks speciale Google-accounts voor kinderen. op die manier zorg je ervoor dat een app of website niet geblokkeerd is voor alle gebruikers van de Chromebook. WI je meer weten over hoe je als ouder een oogje in het zeil houdt op Chromebooks of Android-toestellen, neem dan een kijkje naar ons uitgebreider artikel waarbij we uitleg geven bij de features van de dienst

screenshot

Beschikbaarheid

Wie het Beta-kanaal gebruikt op Chrome OS kan alvast met Family Link aan de slag op zijn Chromebook. Heb je het stabiele kanaal, dan zal je nog wat meer geduld moeten hebben.

Gebruik jij al Family Link, en op welke manier gebruik je de app? Gebruik je ze alleen om regelmatig het gebruik van je kinderen te monitoren, of leg je ook limieten op? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Update 13/12: Google heeft in een blogbericht bekend gemaakt dat Family Link niet alleen op het bètakanaal maar nu ook op de stabiele versie van Chrome OS zal werken.

screenshots

Via: Chrome Unboxed

Google Family Link voor ouders
Google Family Link is een dienst waarmee ouders een beheerde Google-account voor hun kinderen aan kunnen maken. Met de speciale applicatie is het onder andere mogeli ..

Meer info

YouTube Kids
YouTube Kids werd in 2015 in de Verenigde Staten gelanceerd als een videoplatform á la YouTube maar dan met video's die geschikt zijn voor kinderen. ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties